Здраве и красота

Какво пропускаме при използването на спирала за мигли?

Как правилно да я използваме

07.02.2014г. / 08 20ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Спиралата е естественият завършек на грима. Без нея очите изглеждат голи, а цялостният вид на грима е незавършен. Затова ви предлагаме няколко съвета за това как правилно да използвате спиралата, за да изглеждате зашеметяващо, а също и да се запознаете с някои неща, които вероятно не сте знаели за нея.

Спиралата не издържа много дълго

Повечето жени са свикнали да „изстискват“ докрай любимата си спирала, която е правела миглите им да изглеждат изящни. Но всъщност трайността на една спирала е между 3 и 5 месеца, в зависимост от начина на ползване.

Ако вашата е по-стара, изхвърлете я незабавно! В противен случай рискувате да се заразите с бактериална инфекция!

Държите четката от старата спирала за разресване на миглите?

Колкото и да ви е неприятно, когато новата спирала е прекалено течна и миглите ви се слепват, защото не успявате да дозирате добре, не използвайте стара четка за разресване на миглите! Освен ако не сте я измили особено старателно. Дори тогава е препоръчително да я използвате за веждите си, не за миглите.

Винаги сваляйте спиралата преди лягане!

Колкото и да сте изморени и да искате само да се доберете до леглото и да заспите – никога недейте да спите с грима! Дори само за една нощ спиралата върху миглите причинява големи щети, камо ли ако това е редовна практика!

Засъхналата спирала предизвиква по-лесно окапване на миглите, начупване на косъмчетата и в крайна сметка – оредяване. Освен това има риск от разраняване на роговицата на окото!

Искате обемни мигли?

Много лесно можете да го постигнете само като нанесете малко бебешка пудра с помощта на памучен тампон и след това нанесете спиралата. Това ще направи погледа ви още по-изкусителен без купуване на супер скъпа марка спирала!

Свързани статии

Хидратирайте миглите!

Много често забравяме, но миглите са косъмчета, също като косата ни, които имат нужда от хидратиране. Преди сън овлажнявайте миглите си със зехтин или подходящ овлажнител.

Не използвайте водоустойчива спирала всеки ден!

Прекалено честата й употреба не е препоръчителна, тъй като тя се отстранява много трудно. Понякога сме склонни да дърпаме с ръце, за да премахнем някоя останала бучка спирала по миглите си и така ги скубем.

Когато нанасяте

Дръжте очите си широко отворени. Така е сигурно, че няма да нанесете спирала не където трябва или че ще мигнете. За да ги отворите добре, дръжте и устата отворена, докато нанасяте спиралата.

За да изберете перфектната спирала за вашите мигли е нужно добре да прецените от какво точно имат нужда те! От удължаване, сгъстяване, обем? От каквото и да имате нужда, вече знаете как точно да го използвате.

Коментирай