Здраве и красота

Билки, които помагат при диария

Бяла върба, черен орех, зелен чай...

12.02.2014г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Коремни болки, диарични движения в корема, често ходене до тоалетна, обезводняване и слабост са само част от симптомите, които съпровождат диарията. Проблем, който изисква специално внимание и консултация с лекар.

Когато страдате от диария, трябва да спазвате определена диета и да пиете достатъчно течности между които и билкови чайове. Някои билки могат да помогнат да намалите неразположението. Преди тяхната употреба задължително се консултирайте с лекар.

Билки със стягащо действие

Тези билки не са подходящи за деца. Затягащо действие при диария имат чай от листа на малина, хлъзгав бряст, бял дъб, бяла върба, черен орех, зелен чай, екстракт от боровинка . Това се дължи на танините, които се съдържат в тях. Имат способността да намаляват стомашните и коремни неразположения, да задържат течностите и да намалят изхождането. В случай, че страдате и от кървене тези билки могат да помогнат и при този проблем.

Успокояващи билки

В списъка на успокояващите билки са лайката, ментата, джоджена, копъра, коча билка. Те отлично лекуват проблема с диарията, както и с неприятните коремни болки, които я съпровождат. Важно е да се приемат под формата на чай по няколко пъти на ден, както и да следите храненията да са чести и в малки порции.

Свързани статии

Билки, които се борят с инфекцията

Диарията е сериозен проблем, който почти винаги е свързан с някакъв вид инфекция. Тези билки я лекуват и спомагат за намаляването на диарията и втвърдяването на изпражненията. Направете си чай от берберис (кисел трън) и грозде Орегон (не прекалявайте с неговата консумация). Ако сте бременна или кърмите, избягвайте тези билки.

Индийски живовляк – билка, която очиства червата

Тази билка помага на червата да се освободят от токсините и по този начин ги прочиства. Има способността да лекува стомашно-чревния тракт. Фибрите й втвърдяват изпражненията и забавят времето за тяхното изхвърляне от организма.

Коментирай
Свободно време