Здраве и красота

Основни грешки при оформянето на веждите

Има модни тенденции и при веждите

12.03.2014г. / 14 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Както в дрехите, грима и прическата, така и в малките детайли от женската красота (а и мъжката) си има модни тенденции. Това се отнася и за веждите. Актуалните модни тенденции вървят в посока удебеляване на веждите. Но има някои основни грешки, които важат по всяко време и не бива да се допускат при оформлението на веждите.

Прекалено изтъняване

За някои ежедневното скубане е удовлетворяващо, защото веждите изглеждат прилежно почистени и винаги оформени. Според експертите по грим, най-добре е веждите да се почистват веднъж на седмица, за да не се нарушава формата им. По този начин космите ще имат възможността да растат по едно и също време, което ще направи веждите ви да изглеждат равномерно оформени.

Стар чифт пинцети

Ако инструментът, който ползвате, е стар и износен, вероятно няма да може да хване всички къси и тънки косъмчета, което ще влияе върху формата и спретнатостта на веждите ви. Почиствайте пинцетите след всяко ползване, за да избегнете натрупване на бактерии.

Оставяне на твърде много разстояние между веждите

За да избегнат страховитите сърдити вежди, много жени оставят прекомерно разстояние между двете вежди. Това пространство кара очите ви да изглеждат твърде големи и раздалечени едно от друго, което разваля естетическата визия на лицето. Според специалистите по козметика и грим, началото на веждите трябва да е съобразено с основата на носа, не с външния край на ноздрата. Можете да използвате това като ориентир.

Свързани статии

Прекалена извивка на веждите

Дъгообразната форма на веждите е приемлива, стига да не е с прекалено изявен ъгъл. Естествеността е най-горещо препоръчвана от експертите. Открийте своята естествена „арка“ – това е най-високата точка на веждите, обикновено намираща се на две трети разстояние след началото на веждата. Оберете само най-видимите и излишни косъмчета под тази зона.

Забравянето на върха

Почистването под „арката“ на веждата създава приятен повдигащ ефект, без да прави изражението ви да изглежда прекалено учудено. Но не забравяйте да почиствате и зоната извън самите вежди – към челото и слепоочията – там често се забелязват косъмчета, които биват забравени и които развалят естетиката на формата.

Никога не сте посещавали професионалист

Ако постоянно формата на веждите ви изглежда хаотично, все са рошави и още по-лошо – различни, най-добре е да посетите специалист по оформянето на вежди. Не е задължително да ходите непрекъснато, ако нямате желание или средства за това. Стига веднъж да ви бъде създадена правилната посока на оформление, след това поддръжката остава на вас!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
2 rate up comment 2 rate down comment
!!!! ( преди 10 години )
ei sega 6e sedna s 4asove pred ogledaloto da si teglia 4ertite i Boiko da 4aka ! kak ne ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар