Здраве и красота

Маски за лице направо от кухнята!

Продуктите вече ги имате – остава да ги използвате!

24.03.2014г. / 08 22ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Ексфолиантите за лице са много добри за почистване на мъртвия слой клетки, грима и себума. Но прекомерната им употреба може да доведе до сухота и дразнене на кожата. В такива моменти кожата се зачервява, напуква, лющи се и болезненото дразнене помрачава естествената ви красота.

Ще ви предложим няколко маски за лице, които можете да приготвите бързо и лесно направо от кухнята ви! Те са подходящи за нормална до суха кожа, подхранват и хидратират добре раздразненото лице.

Лимонов сок

Лимоновият сок предлага много ценни вещества за кожата. Прилага се локално. Той има антибактериални, антисептични и антивирусни свойства заради наличието на алфа-хидрокси киселини в него. Облекчава симптомите и белезите от акне като подхранва в дълбочина. Също така има ексфолиращо действие в комбинация със захар.

Свързани статии

След гореща баня намажете лицето си с изцеден лимонов сок. Можете да го използвате и като основа под грим, но разреден с вода, тъй като няма да го изплаквате и ще стои на лицето ви през целия ден. Изчакайте 10 минути, за да изсъхне добре и нанесете фон дьо тена.

Айрян

Освен, че млякото има антибактериални свойства, заради пробиотиците, които съдържа, то е богато и на млечна киселина. Млечната киселина е съставна част в много козметични продукти и е страхотно средство за пилинг. Тя почиства, освежава и ексфолира кожата. Има силно стягащ ефект върху порите и повлиява изключително добре възрастовите пигментации, луничките, мазната кожа. Можете да мажете лицето си с айрян всяка вечер, като го оставяте да подейства за около 15-20 минути. След това изплаквате.

Кубчета лед

Ледените кубчета са един от най-бързите начини за възстановяване на лицето от вредните действия на средата. За свеж външен вид и отърваване от омазняването, използвайте бучка лед върху кожата на лицето с масажни движения. Освен, че действа релаксиращо, ледът има и стягащо действие върху кожата. Тя изглежда по-гладка и подмладена. Необходимо е само 2-3 минутно масажиране и лицето ви ще се почувства като преродено. Този метод също е подходящ за прилагане преди грим. Изчакайте да изсъхне добре (без да изплаквате) и нанесете грима.

Коментирай