Здраве и красота

Как да носим матово червило?

Матираните устни са малко по-капризни от бляскавите и изискват повече внимание

07.05.2014г. / 08 05ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

 

Бляскавите устни са мощно оръжие, с което жените спечелват мъжкото сърце. Те са сочни, апетитни и винаги актуални! Но матовото червило заема централни места в тенденциите в грима за този сезон, затова е редно да му се отдаде нужното внимание.

Има някои трикове, които трябва да се приложат при носенето на матово червило. То е по-претенциозно от бляскавия гланц, който е значително по-лесен за поддръжка. Ще ви представим някои съвети и трикове за това как да овладеете изкуството в нанасянето и носенето на матово червило.

Свързани статии

Матовото червило е еквивалентът на сатенената рокля. Тя е хлъзгава и при неподходящо подбиране може да изкара на показ както добрите ви страни, така и дефектите, които искате да скриете. Същото е и с матовото червило. Много е важно поставянето му, за да избегнете появата на фини линии, напукани устни и изтриване на червилото.

Как се нанася?

Преди да нанесете червилото, очертайте контура с молив за устни за по-добра изразителност. За предпочитане е цветът на молива да не се различава от този на червилото или поне да е в много близък нюанс. Това ще подейства като много добра основа за нанасянето на самото червило. Ще помогне и за по-дълготрайния му ефект.

След молива нанесете и червилото посредством четка. Четката придава прецизност и помага червилото да бъде нанесено максимално равномерно. Ако сте излезли някъде от контура, вземете клечка за уши и внимателно почистете, за да добиете перфектен и плътен ефект на устните.

Снимка: Photl

Как да носите матовото червило?

Хубавото на матовото червило е, че то е достатъчно силен акцент само по себе си и ви позволява спокойно да оставите останалия грим по-нежен и дискретен. Спирала за извити мигли и лек руж за подчертаване на скулите са повече от достатъчни.

Как да поддържате матовото червило?

Матовите устни са склонни да изсъхват по-бързо, така че ще се наложи да им обръщате малко внимание от време на време през деня. Нанесете малко овлажняващ мехлем върху устните, след това попийте с хартиена кърпа. Нанесете отново малко от червилото, за да освежите цвета. Не забравяйте да го нанесете с помощта на четката!

Разгледайте галерията ни от емблематични устни тук.

Коментирай