Здраве и красота

Как да изглеждаме добре на снимки?

Няколко трика

06.08.2014г. / 11 29ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всичко вече се върти около социалните мрежи, дори снимките, запечатващи спомените от живота. Никой вече не ги вади на хартия, всичко се качва в мрежата. Пък и с тези технологии – как да не се полакоми човек да се изфука на приятелите си с новата си рокля или пък с новото гадже! 

Но не всички хора са фотогенични и затова не всички излизат добре на снимки. С модата на селфитата израженията и физиономиите по снимките в социалните мрежи стават все по-изкуствени и префърцунени. В един момент човекът от снимката се оказва неузнаваем в действителност! Не искате това, нали?

Ако просто искате да излизате добре на снимки, вижте следващите няколко прости трика, които ще ви помогнат.

Отделете 1-2 минути за подготовка

Знаем, че невинаги има време за нагласяване, понякога моментът трябва да се хване сега или никога! Но ако искате да изглеждате добре да снимката, трябва да си поемете дъх и да си спомните кой профил харесвате повече, да обърнете внимание дали косата ви стърчи или имате "нещо черно на зъба". 

Опознайте всяко ъгълче на лицето и тялото си. Добре е да сте сигурни коя част от себе си харесвате и искате да бъде на показ. 

Бъдете естествени

Няма нищо по-хубаво от естественото! Ако наистина се чувствате щастливи – усмихнете се! Забравете, че се притеснявате от усмивката си и имате нещо там в някое ъгълче, което не харесвате! Помнете, че другите няма да го забележат, ако вие самите не акцентирате върху него!

Важно е излъчването! А ако то е естествено и непринудено – още по-добре! Колкото по-малко патешки муцунки има на снимката – толкова по-хубаво! Изобщо – най-добре е да не позирате прекалено изкуствено и няма да съжалявате!

Свързани статии

Бъдете уверени

Увереността носи привлекателност. Не се крийте зад фалшиви усмивки и пози. Това, което завладява хората, гледащи снимката, е излъчването, не позата. Не прехапвайте изкуствено устната си, не целувайте въображаем принц, не сядайте предизвикателно на плажа – всички тези престорени пози дразнят окото и отблъскват. 

Документирайте момента такъв, какъвто е! 

Тайната е в светлината

Мъждукащата светлина винаги е предпоставка за това да излезете зле на снимката. При недостатъчната осветеност много лесно лъсват недостатъците на лицето и тялото ви. Сенките могат да изкривят визията, да добавят двойна брадичка или да ви направят да изглеждате по-пълни. 

Знайте вашите силни страни

Прекарайте известно време пред огледалото (но не се снимайте в него!). Вижте добре кои са най-добрите пози, които представят на преден план вашите най-хубави черти. 


Коментирай