Здраве и красота

Здрави устни и изкусително червило - къде е балансът?

Какво трябва да правите, за да имате изкусителни и обаятелни устни?

08.08.2014г. / 12 48ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много често наблягаме на здравето и красотата на кожата, но игнорираме устните. Това е грешка, която изключително много жени допускат. За да имате красиви, свежи, апетитни и ненапукани устни е важно те също да бъдат редовно хидратирани, ексфолирани и подхранвани. 

Премахването на червилото също трябва да не се пропуска! 

Какво трябва да правите, за да имате изкусителни и обаятелни устни?

1. Отнасяйте се с устните си така, както с лицето. Никога не забравяйте да ги хидратирате и почиствате подобаващо. Правете това всеки ден!

2. Когато подчертавате устните си, слагайте минимално количество грим на очите. Това е универсално класическо правило, което все още е актуално.

3. Намерете най-подходящият цвят! Не всички нюанси са създадени за вашите устни. Много жени обичат разнообразието, но не си дават сметка, че не всеки цвят подхожда на техните устни.

Свързани статии

4. Използвайте основа! Тя не само ще даде дълъг живот на червилото, но и ще подчертае остротата на нюанса.

5. Моливът за устни може да се окаже следващият ви най-добър приятел или враг – зависи как го използвате! Затова е важно той също да бъде изключително внимателно подбран, ако е нужно с помощта на специалист-консултант.

Изберете ли грешния цвят, рискувате да се превърнете в Гуен Стефани от 1997 година! 

6. Винаги започвайте нанасянето на червило от средата на устните. Така ще избегнете зацапване в ъглите на устната. Освен това този метод на нанасяне е по-прецизен и дава възможност да прецените кога да спрете. Невинаги е необходимо да нанасяте до края на устната.

7. Сваляйте червилото преди сън! Никога не го оставяйте по устните. Ако чакате само да се изтрие, това може да коства влагата в деликатната кожа на устните. Така ги правите дехифратирани, а това е предпоставка за напукване.

8. Не забравяйте подхранващия балсам. Устните се нуждаят от постоянно овлажняване. В повечето качествени балсами за устни има етерични масла, които са важни за здравата кожа на устните.  

Коментирай