Здраве и красота

Как да се справите с подуването на корема?

Храни, които причиняват подуване на корема

01.09.2014г. / 11 52ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Никой не иска да има подут корем. Особено за жените плоският корем е блян, който често пъти е труднодостижим. За да успеете с диетата си за плосък корем, трябва да избягвате някои храни, които доказано вредят на красотата на коремчето.

Избягвайте прекалено солени храни

Преработените храни и най-вече колбаси, кисели краставички, консервирани супи и ястия, готови закуски – всички те имат големи количества натрий. Натрият е известен с вредното си влияние върху организма. При високи негови нива тялото задържа течности, които причиняват подуване.

Най-вече се пазете от тези храни през пролетта и есента. През тези месеци е добре да наблегнете на заместителите на солта. Хапвайте повече бадеми, сурови орехи, нискомаслено кисело мляко. Тези продукти засищат и не причиняват подуване.

Избягвайте дъвките и сламките

Дъвките предизвикват несъзнателно поглъщане на въздух, който се задържа в коремната кухина и причинява подуване. Ефектът от него е доста грозен.

Ако имате нужда да освежите дъха си, опитайте с нещо ментово, но без захар. Най-добре измийте зъбите си, ако имате тази възможност.

Сламките имат подобен ефект. Когато пием със сламка, заедно с течността в храносмилателния тракт навлиза и въздух.

Свързани статии

Избягвайте газираните напитки

Именно заради въглеродния диоксид, , който съдържат, газираните напитки са вредни и в този аспект. Ако искате освежаваща напитка, нека тя не е газирана. Можете да си направите свежа лимонада с вода и прясно изцеден лимон. Добавете няколко стръка мента, малко цели малини и ето ви прекрасен летен коктейл!

Избягвайте храните, които могат да образуват газове

Такива храни са зеле, броколи, лук. Те са полезни, но съдържанието им на фибри е екстремно високо. Това причинява газове, а те от своя страна издуват корема много и причиняват дискомфорт.

Вместо тези зеленчуци яжте домати, червени чушки, краставици и плодове. Те осигуряват важните вещества без да натоварват стомаха и червата допълнително.

Избягвайте въглехидрати и глутен

Полезните въглехидрати, които се съдържат в плодовете и зеленчуците са важни. Но въглехидратите, намиращи се в тестените изделия и захарните десерти имат склонността да подуват червата.

Чудесен начин да се справите с това е да заместите тези храни със сладки картофи, кафяв ориз или пълнозърнести спагети.

Коментирай