Здраве и красота

Козметични трикове за тъмнокоси

Какво трябва да знаят дамите с тъмна коса?

10.09.2014г. / 08 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Както с всеки тип кожа, така и с косата има определени правила и комбинации, които е хубаво да се спазват.

Тъмната коса може да варира от много тъмнокафява, през лешник, карамел и светлокафява, като всеки един от съставните пигменти трябва да бъде преценен и взет предвид при селекцията на козметични продукти.

Към всички тези изисквания добавяме и някои задължителни правила, които са общовалидни за всички притежателки на тъмна коса. Ето ги и тях:

Устни

Брюнетките са късметлийки от гледна точка на това, че косата им играе ролята на оформяща рамка. За да откроите още повече устните, използвайте ярки червила и наситени нюанси на червено, цикламено и бордо. Стойте далеч от светлорозовото, защото може да се „сдобиете“ с обратен на желания ефект.

Фон дьо тен

Тежките текстури могат да изглеждат твърде контрастни на цвета на вашата кожа и коса. Използвайте розови и неутрални бежови, като се стараете формулата им да бъде с възможност за гладко нанасяне.

Руж

Когато нямате възможност да се допитате директно до професионален консултант в магазина за козметика, който да ви посъветва, спрете се на медни и карамелени нюанси. Розовите и светлите такива отиват на руса коса.

Карамел в очите

Ако цветът на косата ви е по-скоро карамелено кестеняво, смело използвайте същия цвят и в цветната палитра сенки за очи. Ако сте със зелени очи, можете да използвате патладжанено лилаво, което визуално ще подчертае зеленото и ще акцентира върху тъмната ви коса.

Тъмносиньо за очна линия е идеален вариант за всички брюнетки, тъй като освен, че внася разнообразие от цвят, се придържа към естествената, земна палитра и не стои контрастно.

Опушеният грим

Този тип техника на гримиране като че е създадена за брюнетките. Безспорно отива на всякакъв тип комбинация между очи и коса, но при тъмните пигменти добавя едно усещане за мистичност и естествено преливане в тъмните цветове.

Коментирай