Здраве и красота

Домашна маска срещу акне

Лесна рецепта, която да приготвим сами

11.09.2014г. / 08 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Акнето е сред един от най-често срещаните проблеми с кожата на хора във всякакви възрасти.

Не само, че може да бъде болезнено, но и възможността да остави белези по лицето никак не е малка. Ако не се предприемат бързи мерки, разпространението на кожното заболяване може да доведе до неприятни и изключително сложни за лекуване инфекции.

Природата се е постарала да даде своя принос към лечението на акнето с продукти, които в днешно време са изключително достъпни за закупуване и са с доказан благоприятен ефект. Предлагаме една рецепта за маска с мед и канела, която лесно да приготвим вкъщи и с която да се избавим от проблемната кожа.

Естественият антибиотик, както е по-известен медът, и антибактериалното действие на канелата срещу развиване на различни бактерии по кожата, са двете най-важни посоки, в които трябва да поеме лечението на неприятното акне.

За да приготвите маската, ще са ви необходими:

  • 2 супени лъжици мед
  • 1 чаена лъжичка канела
  • хартиени кърпи

Задължително почистете добре лицето с топла вода и подсушете преди да нанесете маската. Смесете двете супени лъжици мед с една чаена лъжичка канела и бъркайте, докато получите смес, подобна на гъста каша, като внимавате канелата да не стане на бучки и да бъде равномерно разпределена в меда.

Нанесете маската върху цялото лице, или поставете само върху проблемния участък, като оставите съставките да действат поне за 15-20 минути. Изплакнете обилно кожата с хладка вода, като се постараете да премахнете всички остатъци, тъй като могат да бъдат много лепкави.

Попийте водата със суха кърпа и задължително използвайте крем, с който да завършите процедурата.

Тъй като акнето е известно със упоритостта си, трябва да бъдете постоянни в използването на тази маска, като се стараете да я прилагате поне веднъж седмично.

Коментирай