Здраве и красота

Какво трябва да знаете за миглите

Храненето е от значение за красотата им

16.09.2014г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Едно от най-силните „оръжия“ на всяка жена е погледът. Но той не би бил така въздействащ, ако миглите не са красиви и гъсти. Вероятно рядко се замисляте, но те се нуждаят от старателна грижа всекидневно.

Механичното третиране, поставянето на изкуствени мигли и грим се отразява на тяхната здравина и красота. Ето какво трябва да знаете за вашите мигли, ако искате винаги да имате пленяващ поглед.

Те са като кожата и косата ви

Миглите са изградени от около 90 процента кератин. Кератинът е протеин, който може да бъде открит в кожата и ноктите. Ето защо това, което е добре за кожата ви, е добро и за вашите мигли.

Миглите са като косата. Те обичат да бъдат климатизирани, за да бъдат по-гъвкави и по-здрави. Както косата се нуждае от полезни масла, за да бъде винаги красива, така и миглите се нуждаят от малки трикове.

Два или три пъти седмично преди сън, с клечка за почистване на уши, нанасяйте върху тях малко количество бадемово или кокосово масло. Ако имате четчица за разресване на мигли, може леко да ги разрешите.

Това ще подхрани миглите и ще ги защити от щетите, които им нанасяте всекидневно с машинката за извиване и спиралата.

Нуждаят се от всекидневна грижа

Освен грижата с маслата, не забравяйте, че както косата, кожата и ноктите те трябва да дишат. Не забравяйте всяка вечер старателно да почиствате грима си със продукт за специална грижа за почистване на грим. Непочистеният грим ще ги направи по-сухи и чупливи. Бъдете нежни при премахването му.

Храненето е от значение

Не бива да пренебрегвате храненето, когато искате да сте красиви. От това какви витамини и минерали приемате всекидневно, зависи вашата красота. Менюто ви трябва да е богато на омега-3 и омега-6, мастни киселини, които са изключително полезни и благодарение на тях миглите ви растат здрави, лъскави и гъсти. Хапвайте всекидневно риба, ядки и пълнозърнести храни. 

Свързани статии

Те се променят с възрастта

Ако забележите промяна в тяхната плътност или дължината с напредване на възрастта, знайте че това е напълно нормално. Също като косата, миглите променят своята структура, гъвкавост и растеж. За да ги запазите плътни и красиви може да приемате добавка, която стимулира растежа на косата, като биотин.

Хормоните оказват влияние

Всяка дама си мечтае да има дълги, гъсти и извити мигли. Както знаете, хормоналните промени влияят на редица процеси в организма, включително и на растежа на косата и миглите. Така че, ако настъпят такива промени при вас, миглите ви биха могли да станат малко по-дълги или обратно – да влошат състоянието си.

Коментирай