Здраве и красота

Естествени средства за премахване на грим

Как да почистим кожата безвредно?

03.10.2014г. / 14 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Във века на технологиите и промишлеността, когато всички продукти са направени от изкуствени съставки и обогатени с какви ли не вредни вещества, много хора започват да се обръщат назад към майката природа.

Кожата страда много от вредните влияния на изкуствените съставки, но спокойно можем да се обърнем към естествените продукти. Те са не по-малко ефикасни от фабричните, освен това са безвредни.

Ще ви подскажем за няколко натурални продукта, които бихте могли да използвате за демакиаж и с които ще подхраните кожата си, освен че ще я почистите.

Масла

Натуралните етерични масла като кокосовото, бадемовото масло, зехтина, маслото от жожоба са много полезни в премахването на грима. Те правят кожата мека и блестяща, хидратират и заздравяват.

Просто напоете памучен тампон с избрано от вас етерично масло и почистете кожата на лицето.

Алое вера

Гелът от алое вера се използва директно или смесен с малко зехтин за премахване на грима и почистване на кожата на лицето, врата и деколтето.

За да направите употребата му по-лесна, смесете две равни части гел от алое със студено пресован зехтин и разклатете енергично. Ще получите прекрасен тоник за ободряване и освежаване на кожата, с който ще я почистите в дълбочина.

Краставица

Можете да си направите почистваща паста от краставица и мляко, с която да почистите лицето. Също така можете да смесите прясно изцеден сок от краставица с няколко капки етерично масло по избор.

В краен случай можете да използвате просто резени краставица, с които да разтриете кожата и да премахнете грима.

Прясно мляко

Млякото е природен чистач. То може да се използва само по себе си без комбинация с други продукти за естествено почистване на кожата и премахване на грима. Просто напоете памучен тампон с прясно мляко и разтрийте кожата.

Свързани статии

Кисело мляко

Киселото мляко също е много подходящо за отстраняване на грим и нечистотии от кожата. Бактериите, които то съдържа са полезни не само за стомаха и червата, но и за кожата. Те премахват себума, почистват в дълбочина и оставят усещане за свежест.

След като нанесете млякото, изчакайте няколко минути, за да подейства в дълбочина и отмийте.

Масло от ший

Маслото от ший е екстракт, получен от ядката на дървото ший. Произходът му се крие някъде в Африка. То съдържа изключително полезни мазнини, които са основа за много козметични продукти за регенериране на кожата и косата.

Освен тези полезни действия, можете да използвате маслото от ший и за демакиаж. То успешно премахва грима и всякакви следи от мръсотия и наслагвания по кожата.

Бебешки шампоан

Той е с нежна формула и е щадящ за кожата. Можете да измивате лицето си по напълно безвреден начин с бебешки шампоан.

 

Коментирай