Здраве и красота

Оризовата вода – тайната на красотата от Изтока

Не изхвърляйте водата от варения ориз!

28.10.2014г. / 18 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

От векове жените търсят тайната на вечната красота и младост. Природата ни дарява с всякакви полезни продукти, които ни помагат в разкрасяването и подмладяването. Но освен всички природни блага, има едно нещо, което всички ние изхвърляме, а не би трябвало – водата от сварения ориз!

Тя е богата на витамини и минерали. Оризът е една от най-строго пазените тайни на Изтока. Той отдавна се използва като природен лек за безупречна кожа от хилядолетия насам. Неслучайно е и национално ястие на много азиатски страни.

Как да използвате водата от ориза?

Сварете ориз във вода. Оставете да заври силно. Когато оризът е готов, отцедете водата и я оставете да изстине. След като се охлади я налейте в подходящи съдове за съхранение. За какво ще ви помогне оризовата вода?

За безупречен тен

Накиснете памучен тампон с оризова вода и нанесете върху почистена кожа вместо тоник. Прилагането на оризова вода стимулира растежа на клетките и подобрява притока на кръв. Тази отвара поддържа кожата гладка и със светъл, изчистен тен.

Свързани статии

За раздразнена кожа

Прилагането на вода от ориз премахва обривите и кожните възпаления като успокоява по естествен начин. Според изследванията, пациенти с атопичен дерматит твърдят, че 15-минутна вана с оризова вода два пъти на ден успокоява значително състоянието им.

За здрава и блестяща коса

След измиване с шампоан, нанесете малко оризова вода върху косата си. Оставете я за няколко минути и след това изплакнете. Протеините от ориза ще укрепят косъма и ще го направят гладък и лъскав.

Срещу разширени пори

Измиването на лицето с тази отвара ежедневно стяга порите и намалява секрецията на себум.

Освен всички ползи от оризовата вода за локална външна употреба, тя е много подходяща и за пиене. Така че, можете съвсем спокойно да пиете чаша оризова вода всеки ден за пречистване отвътре и извеждане на токсините от организма.

Коментирай