Здраве и красота

Как да запазите кожата на лицето млада?

За по-дълго време

07.11.2014г. / 10 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Бръчките се появяват като част от естествения процес на стареене, когато колагенът и еластинът намалеят. Нерядко начина на живот и храненето могат да ускорят процеса на стареене на кожата.

Затова освен че трябва да променим своите навици, добре е да следваме и няколко незаменими грижи, които ще помогнат да запазим младостта за по-дълго време. Запишете си.

Бананова маска

Бананите изобилстват от важния за кожата витамин А. Този витамин е сочен за витамин на младостта. Плодовете са богати и на витамин В, който забавя процеса на стареене и калий, който се грижи за кожните клетки.

Вземете половин банан и го направете на фино пюре. Към него добавете малко количество пресен портокалов сок и кисело мляко (по желание). Поставете маската на почистено лице за 15 минути и изплакнете. Редовната консумация на банани и поставянето на бананова маска върху лицето ще изгради една естествена защита срещу вредните слънчеви лъчи.

Витамин C

Витамин С е другият важен витамин, от който се нуждае кожата ни. Когато кожата е млада, тя е богато снабдена с него. Но с напредването на възрастта той постепенно започва да намалява. Затова трябва да си го набавяме чрез добавки и храната, за да може да запазим кожата си по-дълго време млада и еластична.

Също така, не забравяйте, че в домашните маски за лице винаги може да добавяте пресен лимонов или портокалов сок.

Пресен ананас

Ананасът е плод богат на ензими, които насърчават еластичността на кожата, хидратират и спомагат за премахването на мъртвите кожни клетки. Той съдържа и големи количества антиоксиданти, фибри и витамини, които стимулират здравето на кожата.

Грижата с ананас спомага кожата винаги да бъде свежа, без тъмни кръгове под очите и да запази за по-дълго време младостта си. Направете си домашна маска с пресен ананас или нанесете за няколко минути върху лицето си сок от пресен ананас. Не забравяйте и да хапвате по-често от него.

Бадеми

В грижата за младата кожа не бива да забравяме и бадемите. Те са отличен източник на фибри, витамин E, желязо, цинк, калций, фолиева и олеинова киселини, които забавят процеса на стареене на кожата.

Накиснете за няколко часа една шепа сурови бадеми в прясно мляко. След като поомекнат премахнете ципите им и ги смелете на фино пюре. Поставете маската върху почистено лице за 20 минути и изплакнете с вода.

Свързани статии

Полезни масла

Кожата ни се нуждае от масла. Едни от най подходящите са кокосовото масло и зехтинът. Кокосовото масло е богато на антиоксиданти, които пречат на образуването на свободни радикали.

Свободните радикали са една от основните причини за ранното стареене. Маслото не предизвиква алергични реакции, бързо се абсорбира от кожата, подходящо е за домашни маски. За да намалите появата на фини бръчки, вечер, след като почистите добре кожата си, нанесете от него с леки масажни движения.

Зехтинът се използва в продължение на хиляди години за поддържането на здрава и млада кожа. Той е бил използван като добър овлажнител на кожата. Богат е на витамини А и Е, които също помагат в борбата със свободните радикали. Добавяйте от него към домашните маски за лице или домашните ексфолианти.

Коментирай
Здраве и красота