Здраве и красота

За какво подсказва акнето в различните части на тялото?

Акнето на бедрата често се дължи на хормонални проблеми

11.12.2014г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Акнето е един от най-неприятните и често срещани кожни проблеми. От него страдат не само тийнейджъри, но и възрастни. Може да се появи не само на лицето, но и във всяка една част на тялото ви. Вижте за какво подсказва акнето в различните части на тялото.

Ако страдате от акне добре е да се консултирате с дерматолог и да промените хранителните си навици, както и цялостната грижа за кожата.

Акне в областта на шията и раменете

Причината за появата на акне в тези зони може да се дължи на носенето на прекалено стегнати дрехи, при триенето на бельо, триенето на дръжките на чантите. Друга причина за появата му са високите нива на хормона на стреса кортизол и честата консумация на сладкиши и рафинирана захар.

Акне в областта на гърдите

Материята на дрехите и бельото, които носите всекидневно също имат отношение към състоянието на кожата ви. Ако често се обличате с дрехи изработени от полиестер, полиамид, дори вълна могат да предизвикат появата на алергии или гъбични инфекции, които са предпоставка за появата на акне.

Акнето на гърдите често подсказва и за проблеми с храносмилателната система. Консумацията например на твърде много захар може да повиши вашата хранителна чувствителност.

Акне в горната част на ръцете

Твърдите акнеподобни образования в горната част на ръцете и понякога предмишниците се нарича кератоза пиларис. Срещат се при 40%от възрастните и често са признак на хранителни дефицити в следствие на нездравословно хранене.

Акне в областта на корема

Рядко срещано, но все пак се случва някои хора да страдат от акне в областта на корема. Ако при вас се появи този проблем, помислете да носите дрехи и бельо, които да са по-свободни и комфортни за носене, от естествени материи и намалете приема на рафинирана захар и преработени храни.

Свързани статии

Акне в областта на бедрата

Акнето в областта на бедрата е трудно за третиране също както във всяка друга област на вашето тяло. Често се появява при хора, които имат хормонални проблеми, наднормено тегло, водят застоял начин на живот.

Но нерядко чувствителността и алергията към химикали в продуктите за тяло, сапуни, оцветителите, ароматизаторите или детергенти, както и бръсненето могат да отключват неговата поява.

Акне на гърба

Предпоставката за неговата поява са консумацията на мазни и тестени храни, мазна кожа, прекалено изпотяване, хормонални нарушения, кожни алергии.

Коментирай