Здраве и красота

Как да пуснем правилно бретон?

В случай, че решим да сменим прическата

12.12.2014г. / 10 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички жени са имали етап от живота си, в който са били с бретон. Независимо дали е бил асиметричен или на черта, този тип решения са изключително подходящи да се прикрие челото и да се оформи визуално лицето.

Желанието за промяна обаче рано или късно се обажда под формата на мисъл, подканваща ни да сменим прическата.

Проблемът с израстването на бретон е в самия процес, тъй като известно време ще се наложи да намираме алтернативни начини, с които да го прибираме докато дойде време за цялостна смяна на формата в косата.

Тъй като знаем колко трудно може да бъде това, потърсихме най-ефективните и практични начини да оформим бретона, докато стигне необходимата дължина.

Преоформяне

От момента в който решите да пускате своя бретон, е добре да започнете леко да го оформяте на една страна. По този начин ще избегнете неприятното влизане в очите, което освен, че е много дискомфортно, ще ви пречи и да виждате добре в даден момент. Използвайте стилизиращи продукти, с които да си помогнете в задаването на нова посока.

Свързани статии

Къдрици

Използването на маша, с която да къдрите цялата коса е много добър вариант, тъй като ще прикриете разликата в дължините и ще внесете мекота в прическата. Подстригвайте се на всеки 6 до 8 седмици, за да започнете постепенно да оформяте новата си визия по-бързо.

Експерименти

Не се страхувайте да изпробвате нови неща, като например всякакви видове плитки. Сплитането на косата е добър вариант да захванете бретона и да избегнете евентуалните неудобства от средната му дължина. Можете да захванете косата и в стегната конска опашка, като задължително използвате лак за коса с висока степен на стилизация.

Аксесоари

Едно от най-добрите решения в този преходен за бретона момент е да използвате аксесоари. Лесно можете да захванете косата с фиби или красиви шнолки. Друг алтернативен вариант е да се спрете на красиви диадеми. Разнообразието от аксесоари в днешно време е изключително богато и е много лесно да се намери по нещо за всяка индивидуалност.

Консултация

Винаги е добре да се консултирате с професионалист около смяната на прическата. По този начин, освен, че ще получите насоки за това, какво би ви отивало като нова визия, можете да се сдобиете с идея, която да приложите веднага. Такава би била прическа, която да се явява плавен преход между бретона и дългата коса, комбинираща в себе си по малко и от двете визии.

Коментирай
Свободно време