Здраве и красота

Безплатно измерване на общия холестерол

21.09.2006г. / 13 43ч.
Аз жената
Безплатно измерване на общия холестерол

Високите нива на холестерола в организма (хиперхолестеролемия) са един от основните фактори за възникването на редица сърдечно-съдови заболявания като атеросклероза, инфаркт, инсулт и други.

В България, всеки втори човек (66 %) умира от сърдечно-съдово заболяване. Повишеният холестерол е един от основните рискови фактори за това. Повечето хора не знаят, че холестеролът в организма им е повишен.

По повод Световния ден на сърцето, на 24.09.2006 г. между 10:00 и 18:00 ч. във фоайето на вход А5 на Националния дворец на културата (входът откъм пилоните) ще се проведе акция за безплатно измерване на общия холестерол. За всички желаещи да си измерят общия холестерол е задължително да не са консумирали храни или напитки, освен вода, поне пет часа преди измерването. Повече информация за акцията може да се получи на телефон 0700 1 70 60 (на цената на градски разговор за абонати на БТК от цялата страна).

В интернет на адрес www.holesterol.info може да се получи повече информация за холестерола, повишения холестерол, последствията и рисковите фактори за повишен холестерол и лечението му. Освен това, всеки посетител на сайта може да зададе въпрос към лекар специалист. Акцията се подкрепя от фармацевтична компания КРКА, Словения.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Tania ( преди 11 години )
Zdravejte, od edin mesec ne se tchustvam dobre, ustanovi se tche holesterola mi e 6,2 i kravnoto mi se e povichava ot vreme na vreme i dostiga do 140/90 ,, molia za savet , kakvi lekarstva da vzemam za namalenie na xolesterolaBlagodaria predvaritelnos pozdrav Tania Tsvetkova
отговор Сигнализирай за неуместен коментар