Здраве и красота

Най-добрите приятели на веждите

Задължителните козметични продукти

08.03.2015г. / 09 27ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Винаги когато става въпрос за оформяне и коригиране с грим, на помощ идват определени козметични продукти.

Точно тези средства за красотата, които са предназначени да направят живота ви една идея по-лесен, а вас една идея по-красиви.

Вече няколко сезона основна тенденция е фокусирането върху веждите като най-лесния начин да подчертаете погледа.

Това се случва с помощта на добро оформяне, фиксиране, а на някои места и запълване на липсващи косъмчета.

Представяме ви най-добрите приятели на жената, които бързо и лесно помагат да се сдобиете с перфектни вежди.

Свързани статии

1. Коректор

Това е тайно оръжие номер едно по пътя за идеалните вежди. С помощта на коректор почистете областта около веждите. По този начин оптически ще концентрирате фокуса върху тази част от лицето и ще накарате веждите да изглеждат значително по-свежи.

Използвайте малко количество коректор и го нанесете с правилна четка непосредствено под веждите като следвате точната и естествена извивка. Задължително се постарайте да слеете с цвета на кожата или фон дьо тена.

2. Спирала за мигли

За да се сдобиете с дълготраен цвят и подсилване на веждите, използвайте спиралата за мигли. Четката ще нанесе равномерно количество и едновременно с това ще среше косъмчетата.

Задължително съчетайте цвета с естествения нюанс на вашите косъмчета. Можете да избирате между черна, тъмнокафява и светлокафява.

Ако случайно излезете извън очертанията, винаги можете да използвате обикновена мокра кърпичка, с която да премахнете излишното количество.

3. Молив за вежди

Със същия успех можете да използвате и молив за вежди. Той ще даде доста по-мек и естествен вид на вашите вежди. В случай, че нанасянето ви се струва трудно, използвайте сенки за вежди.

4. Гел за вежди

Това е продуктът, който определено промени оформянето на веждите. Използвайте го за да фиксирате дадена форма и да я запазите възможно най-дълго. Можете да намерите гел за вежди във всеки един козметичен магазин.

5. Пудра

Точно както използвате пудрата за да осигурите дълготрайност на червило, така можете да я нанесете и върху веждите. Потопете мека и пухкава четка в пудрата и нанесете над и под веждите. Така ще добавите матов ефект и ще предотвратите размазване.

6. Лак за коса

Ако наистина сте с много непокорни вежди, които имат нужда от допълнителна фиксация, винаги можете да прибегнете до използването на обикновен лак за коса.

Пръснете малко количество от достатъчно голямо разстояние, за да не слепите косъмчетата, но да ги втвърдите малко. (Пазете очите.) Така със сигурност веждите ви няма да загубят зададената форма.

Коментирай