Здраве и красота

Корекция на бюста

26.09.2006г. / 22 33ч.
Аз жената
Корекция на бюста

Бумът на естетични операции в последните години е факт, но до каква степен българката е решена да коригира бюста си с помощта на хирургична намеса? Според проведената анкета на Аз жената повече от половината читателки не са доволни от формата, пропорционалността или симетричността на бюста си и биха искали да “легнат под скалпела”.

В анкетата участие взеха 958 жени, от които 53,2 % предпочитат хирургическата интервенция. От тях 12.7 % ги е страх да се подложат на подобно изпитание. 43.3% харесват бюста си и не биха искали да го променят, а останалите 3% до момента не са се замисляли.

Бюстът несъмнено е една от най-привлекателните части на женското тяло. Излъчва спокойствие, топлота и едновременно с това е мощен сексуален символ. Жените от дълбока древност са посягали на деликатните си форми, за да разкрасят външният си вид, привличайки колкото се може повече мъжки погледи. Оттогава досега са изминали няколко века и благодарение на развитието на технологиите и съвременната естетично-козметична хирургия жените могат да се сдобият със стегнат и добре оформен бюст само за няколко часа.

Корекция на големината или формата на бюста се прави не само от естетична гледна точка, но и в случаите, когато гърдите видимо се различават или при раково заболяване, което налага хирургична “реконструкция”.

Гърдите се оформят до около 22-та година, след това основните врагове на стегнатия бюст, процесите на стареене и гравитацията, активно се задействат. Също така отпускането на гърдите се дължи и на вродената слабост на съединителната тъкан, отлагането на тлъстини, ражданията и резките колебания в теглото. Гърдите не притежават мускули, но спортните упражнения биха помогнали за съхраняване на формата и тонуса им.

Ако не се чувствате комфортно в собственото ви тяло, изпитвате неувереност в сексуално отношение или просто виждате как прелестният ви бюст се стопява след раждането, на помощ идва пластичната хирургия. В специализирана клиника и подготвен персонал само за няколко часа ще ви бъдат поставени подходящите импланти и ще си възвърнете загубеното самочувствие. Имплантите представляват силиконова торбичка пълна с физиологичен разтвор или силиконов гел. Големината и формата се съобразяват с телосложението и физиката на жената.

За да се постави имплантът се прави малък разрез на гънката на гърдата, на ареолата или на подмишницата, като най-често жените предпочитат първия вариант. След няколко месеца оперативните белези избледняват, но никога не могат напълно да се скрият. Процедурата най-често се извършва под обща анестезия. Според специалистите болката отшумява за няколко дни – до една седмица. Естетическата операция не води до ограничения и усложнения при кърмене.

Специалистите са единодушни, че имплантите не причиняват рак или хронични заболявания, но за други видове усложнения не дават гаранции. Както при всяка операция съществуват възможни усложнения – необичайно кървене, инфекция, трудно зарастване на раната, проблеми с позиционирането на импланта, “изпускане” и др. Всичко това е пряко свързано с екипа от специалисти, които извършват интервенцията. Затова е необходимо предварително да съберете информация за клиниките по пластична хирургия и техните екипи.

Независимо от всичко това, естетичната хирургия остава единственото възможно средство в борбата с природата, и несъмнено, все повече жени се решават да коригират външния си вид.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ralitza ( преди 11 години )
Iskam da popitam,kakva e tzenata za ugolemqvane na busta s implnti?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
desislava ( преди 11 години )
imam nujda ot korekziya na busta.bih iskala da popitam kakva e zenata i vklu4va li ta implatanat?blagodarya
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Пепа ( преди 11 години )
Искам да корегирам гърдите си, но не зная каква е цената, дали ще мога да си го позволя - Ако е възможно съобщете някакъв ориентирот - до
отговор Сигнализирай за неуместен коментар