Здраве и красота

Как да се сдобием със съвършена кожа?

Съвети за правилно третиране

05.05.2015г. / 09 51ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Съвършената кожа е един от най-важните компоненти на красивия грим. Тъй като не всички сме родени с чисто, меко и безупречно лице, козметичната индустрия е създала алтернативни варианти, с които да го постигнем.

Далеч сме от мисълта за убийствено количество фон дьо тен, което да се напуква при по-силен вятър.

Тук става въпрос точно за обратното – как да създадем добрата, естествено изглеждаща основа, която да подчертае грима ни.

Идеалните резултати изискват добра подготовка, за която ще ви помогнем и ние. Представяме ви най-важните неща, за да постигнете желаната визия – хвърлете един поглед и помислете дали не пропускате нещо, докато се гримирате.

Свързани статии

1. Използвайте основа със слънцезащита

След като овлажните добре кожата с подходящ крем, втората важна стъпка е основата за лице. Тя ще ви помогне да постигнете съвършената кожа и да я задържите за много по-дълго време, без да се налага да се справяте по средата на деня с размазвания, неравномерен фон дьо тен и други.

Защитете кожата си със слънцезащитен фактор – превантивна мярка срещу неравномерен тен и пигментни петна.

2. Подберете перфектен коректор

Друг съвет за това, как да направите кожата да изглежда безупречно, е да се постараете максимално да подберете коректора така, че да съвпада с кожата. Съществува мит, че тези неприятни тъмни кръгове под очите е добре да се покриват с един тон по-светъл продукт.

Нещо, за което професионалните гримьори напоследък говорят, че не е препоръчително, защото ще направите зоните неестествено светли.

3. Инвестирайте в добра четка за коректор

Нанасянето на коректора е също толкова важна част, колкото и избирането му. Използвайте четка от изкуствен косъм, ако коректорът ви е кремообразен, тъй като по този начин ще избегнете прекаленото абсорбиране на продукт и съответно твърде много върху вашето лице.

4. Изберете правилния тон фон дьо тен

Както коректора, така и фон дьо тен-ът изисква специална селекция. Задължително изпробвайте малко количество върху лицето си и не купувайте преди да видите как стои на дневна светлина. Лампите в магазините не са достатъчни, за да прецените точния нюанс.

Коментирай