Здраве и красота

Как да нанесем правилно автобронзант на лицето?

Има как да се справим сами

09.05.2015г. / 09 54ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Автобронзантът е един от най-любимите продукти на жените, тъй като позволява да се сдобият с така желания златист загар на кожата, без да се налага да посещават вредните солариуми или да стоят с часове под горещото слънце.

Единственият проблем, който може би бихте имали с автобронзант, е правилното му нанасяне. Днес ще обърнем внимание именно на това, като ще акцентираме върху една от най-важните зони – лицето.

Точно тук не ви се иска да сбъркате, защото след това ще е много трудно да коригирате грешката си.

Представяме ви бързите и лесни стъпки, с които да постигнете зашеметяващ ефект.

Свързани статии

1. Ръкавици

Преди да започнете, добре е да си подготвите един чифт чисти латексови ръкавици. Това ще ви помогне да запазите цвета само и единствено върху лицето си, без да се сдобивате със странни и по-тъмни петна върху пръстите.

2. Ластик за коса

Хванете задължително косата на висока опашка и се постарайте да приберете всички кичури. Граничните зони трябва да бъдат максимално открити, за да не ви се получават разлики и по-бели участъци.

3. Нанасяне

Използвайте малко количество от продукта и нанесете върху носа, скулите, челото и брадичката. След това, с помощта на масажни и кръгови движения, разнесете по цялото лице. По този начин ще избегнете концентрацията на дадени места за сметка на други.

4. Уши и деколте

Не забравяйте да разнесете автобронзанта по дължината на вашата шия, върху и зад ушите. Така няма да имате проблем и притеснение да облечете любимата си рокля с V-образно деколте или просто да вържете косата на опашка.

5. Мокра клечка за уши

За да скриете недостатъците от вашето лице и да се сдобиете със здрава, равномерна и шоколадова кожа, използвайте клечка за уши. Добре е съвсем леко да я навлажните и да минете върху пигментните петна по лицето – така ще изравните тена и ще ги прикриете напълно. Същото можете да направите и с евентуалните места, на които се е концентрирало по-голямо количество продукт.

Желателно е преди да извършите процедурата да имате предвид, че за да подейства продуктът, ще бъдат необходими поне няколко часа.

Коментирай