Здраве и красота

Как да се отървем от лъщящата кожа през лятото?

Прости стъпки за гладка кожа с нежен и равен тен

14.05.2015г. / 10 41ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

През лятото кожата е склонна към повишена секреция на себум. Лицето лъщи, гримът се размазва, порите се запушват и крайният резултат не е особено приятен.

Измиването на лицето по няколко пъти със сапун прави нещата още по-лоши. Омазняването се удвоява, а кожата се опъва и нацепва. След това ще трябва да се мъчите да се справите с дехидратирането.

За да се радвате на блестяща и свободна от себум и лъщене кожа през лятото, последвайте някои прости стъпки!

Премахвайте грима за през нощта

Редовното почистване на макиажа не е достатъчно. Необходимо е дълбоко почистване, защото дори следите от грим, останали след почистването, вредят на порите в дълбочина.

Те проникват дълбоко в кожата през нощта и предизвикват пигментация, стареене и повишена секреция. Едно добро премахване на грима трябва да е придружено от редовно почистване и тонизиране.

Почистване два пъти дневно

Един добър препарат за почистване на кожата на лицето трябва да се използва 2 пъти на ден. Вашият дерматолог или козметик ще ви помогне в избора на подходящ продукт за кожата ви.

Продуктът за почистване е добре да бъде премахван с хладка или студена вода. Избягвайте измиването на лицето с топла вода.

Употребата на почистващо средство не е препоръчителна повече от 2 пъти на ден. Ако чувствате кожата си замърсена, през деня пръскайте малко вода върху лицето си, за да се освежите.

Използвайте тоник

Тоникът облагодетелства хората с по-мазна кожа по много начини. Той помага за премахването на следите от грим след почистване. Освен това е неизменна част от рутината за отстраняването на излишния себум.

Той помага на кожата да се чувства свежа, стяга порите, което прави кожата да изглежда по-млада и свежа. Ако имате проблемна Т-зона, следвайте очертанията й като минавате с тоника само в тази зона. Така няма да пресушите бузите и страничните части на лицето, които и без това са по-сухи.

Свързани статии

Ексфолирайте

Нежен ексфолиант трябва да бъде използван два пъти седмично. Това помага за премахването на мъртвите клетки, които допринасят за усложняване състоянието на мазната, пореста кожа.

След ексфолиация кожата не трябва да се чувства раздразнена, суха или надраскана. С подходящия ексфолиант ще отпушите порите и ще минимализирате появата на пъпки и комедони.

Парна баня два пъти седмично

Парата помага за дълбокото почистване на кожата. Запарвайте лицето си в продължение на 5-10 минути. След това правете пилинг.

Тази процедура ще отпуши порите и ще премахне дълбоко проникналата мръсотия. Нанесете малко количество нежен овлажнител след процедурата. Той ще успокои кожата след силата на парата.

Правете тази процедура 2 пъти седмично.

Коментирай