Здраве и красота

Маски за лице с пъдпъдъчи яйца

Те са ценен източник на витамини А, В1, В2, D, желязо, магнезий и цинк

27.06.2015г. / 07 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пъдпъдъчите яйца са изключително полезни, но сякаш малко пренебрегвани. Те са ценен източник на витамини А, В1, В2, В6, В12, витамин D, желязо, магнезий, цинк, мед, фосфор и други основни хранителни микроелементи и аминокиселини.

В китайската медицина пъдпъдъчи яйца се използват в продължение на векове с лечебна цел. Специалисти препоръчват хора страдащи от ежедневен стрес, хипертония, стомашни разстройства, язва на стомаха, кръвното налягане, мигрена, астма, анемия и други да консумират от полезните яйца.

Богатият им състав ги прави изключително полезни за здравето и красотата на кожата. Ето защо споделяме няколко домашни маски за лице с пъдпъдъчи яйца, които да правите един или два пъти седмично.

Маска за нормална към суха кожа

В купичка комбинирайте 1-2 жълтъка от пъдпъдъчи яйца с 1 супена лъжица извара. Разбъркайте добре съставките и ги поставете на почистена кожа за 15 минути. След това изплакнете с вода.

Маска за мазна кожа

За да намалите излишното отделяне на себум, правете си маска с белтък от пъдпъдъче яйце. Белтъкът се нанася върху почистена кожа за около 10 минути. По желание към него може да добавите и няколко капки лимонов или портокалов сок.

Свързани статии

Маска за кожа склонна към образуването на пъпки и акне

За да намалите възпалението върху кожата, направете си маска от 2 пъдпъдъчи яйца и 2-3 капки масло от лавандула. Лавандулата има противовъзпалително действие, което ще намали появата на акне, като същевременно ще подхрани кожата в дълбочина. Маската се оставя да действа 15 минути, а след това се измива с хладка вода.

Маска за активно подхранване на кожата

Комбинирайте 1 жълтък, няколко капки зехтин и чаена лъжичка мед. Разбъркайте добре всички съставки и нанесете маската върху почистена кожа за 15 минути.

Коментирай