Здраве и красота

Как да си направим сами очна линия?

Лесна технология

09.07.2015г. / 10 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Очната линия е този невероятен продукт на козметичната индустрия, който за секунди прави погледа ни неустоимо привлекателен.

Котешката съблазън се пренася по мистичен и интересен начин, променяйки цялостното ни излъчване.

Оказва се, че най-трудната част, свързана с очната линия е всъщност нанасянето, а не създаването на самия продукт.

Много повече тренировки изисква усвояването на правилна позиция на ръката, липсата на трепване при подчертаване на клепача и усещане за баланс на двете очи, за да няма разминаване, отколкото сами да си приготвите тъмната смес.

В случай, че сте се научили как да правите това, представяме една лесна рецепта, с която да си направите в домашни условия и самата очна линия.

Можете да я използвате като основен продукт или като алтернативен вариант, ако вашата е свършила.

Свързани статии

Ще ви бъдат необходими:

  • Сенки за очи
  • Вазелин
  • Клечка за зъби
  • Херметически затварящо се контейнерче
  • Четка за очна линия

Начин на приготвяне:

Вземете сенки за очи и с помощта на клечката за зъби, изстържете, докато не получите достатъчно пудра. Добавете към сенките вазелин и разбърквайте, докато не получите хомогенна смес, в която равномерно са се разпределили сенките.

Можете да направите тази смес директно в контейнерчето, в което възнамерявате да съхранявате очната линия. Другият ви вариант е да смесвате върху плитка чиния, от която да прехвърлите лесно получената паста.

След като сте постигнали доста гъста консистенция, затворете контейнера и оставете в хладилника поне за половин час. Ниската температура ще сгъсти очната линия и ще помогне за нейното втвърдяване.

Най-добрата част от рецептата е, че не трябва да се придържате към черните нюанси – можете да използвате всеки един нюанс, който имате в палитрата със сенки. Експериментирайте смело със зелено, синьо, лилаво и други.

Коментирай