Здраве и красота

Лятна грижа за краката

Как да се поглезим?

09.07.2015г. / 10 43ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Много е лесно да се поддържат краката през зимните и студени дни. Тогава обикновено носим плътни обувки и единствените ни грижи са да запазим топлината.

В момента, в който температурите се вдигнат, нещата коренно се променят. Вече носим сандали и отворени модели, които показват голяма част от стъпалата и е важно те да изглеждат добре.

Точно поради тази причина, козметичната ни рутина се променя съвсем леко и акцентира на всяка една част от тялото.

Представяме ви няколко съвета за грижа за краката, които имат невероятен, бърз и дълготраен ефект. Важно е да ги спазвате редовно, за да извлечете максимума от терапиите.

Ето какво да правите:

Свързани статии

1. Мийте краката редовно

Може да ви се струва логично, но истината е, че е добре да миете краката всеки път, в който те се изпотят. Това е наложително, тъй като потта привлича и задържа много голямо количество мръсотия и прах. Препоръчително е да ги миете с хладка вода и да задържите поне няколко минути под струята.

2. Хидратирайте

Използвайте какъвто и да е лосион или крем за тяло и нанасяйте всеки ден, точно след като хидратирате тялото. Добре е да си създадете този навик и да го въведете в ежедневния режим. Един съвет, който не трябва да пренебрегвате – не прекалявайте с хидратирането, защото остатъчните продукти могат да се превърнат в предпоставка за гъбична инфекция.

3. Слънцезащита

Кожата трябва да бъде защитена всеки път, в който се излагате на слънце. Няма значение дали сте под чадъра на плажа и дали става въпрос за кожата на краката или на лицето. Не забравяйте да подновявате слоя защита всеки път, щом влезете във водата или мине един час.

4. Изберете удобни обувки

Дайте място на краката си да дишат – не купувайте твърде тесни обувки или поне не ги носете в ежедневието си. В противен случай рискувате да си създадете необратими деформации по пръстите и възглавничките.

5. Кокосово масло

Много пъти сме споменавали за ползите на естествените масла за тялото. Кокосовото масло можете да използвате за лек масаж с кръгообразни движения. Другият вариант е да нанесете малко количество и да обуете памучни чорапи отгоре. Останете така цяла нощ и на сутринта ще откриете кожата си много по-мека и свежа.

Коментирай