Здраве и красота

Кухнята ви крие натурални средства за премахване на грим

Качествено сваляне на грима, хидратиране и обогатяване на кожата - какво повече да желае човек?!

17.07.2015г. / 13 01ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Няма жена, която да не се е сблъсквала с различни средства за премахване на грим. Тоалетното мляко е сред най-употребяваните продукти. След него се нареждат различни дегримьори и мицеларни води.

Тоалетното мляко обаче дразни очите. Причинява парене, сълзене, зачервяване, щипане. Някои дегримьори пък не успяват да премахнат изцяло грима. Знаем, че това е противопоказно за кожата.

Вместо да се мъчите с най-различни химически формули, обърнете поглед към кухнята си. Там ще откриете невероятни средства за премахване на грим, които не само няма да навредят, но и ще подхранят по натурален начин кожата ви!

Банан

Бананите са много подходящи за овлажняване на кожата. Не е нужно да го смесвате с каквото и да е. Просто намачкайте по-узрял банан и масажирайте кожата на лицето и деколтето. Гримът ще се свали, а кожата ви ще остане мека и гладка.

Кокосово масло

Ако имате суха кожа, маслото от кокос е най-подходящият дегримьор за вас. Тъй като кокосовото масло е в твърдо състояние е необходимо да го разтопите между дланите си преди употреба.

Разтрийте маслото върху грима си. Използвайте мек памучен тампон или салфетка. След това изплакнете с хладка вода.

Кокосовото масло е много подходящо за суха кожа, защото хидратира изключително силно и то в дълбочина.

Авокадо

Така и така маслото от авокадо е често срещана съставка в много продукти за премахване на грим. Защо да не използвате истинско авокадо за целта?

Вземете една клечка за уши и леко я разтрийте в месестата част на авокадото. Така върху клечката ще попаднат необходимите масла от авокадото, без самото „месо“ на плода.

Изтрийте грима от очите си като нежно разтърквате. Ако искате да премахнете грима от цялото лице, използвайте по-голям памучен тампон, който да напоите с маслата на авокадото.

Изплакнете лицето с топла вода.

Авокадото помага за успешно премахване на спирала за очи, фон дьо тен, сенки за очи и молив. Най-хубавото е, че подхранва кожата с витамин Е директно от природата.

Свързани статии

Прясно мляко

Неслучайно наричаме тоалетното мляко именно „мляко“. Всъщност, обикновеното краве мляко има достойни за уважение свойства за премахване на грима.

Много е просто – потопете памучен тампон в млякото и премахнете грима. Ако кожата ви е мазна е по-добре да използвате обезмаслено мляко и обратното – за суха кожа е подходящо пълномасленото мляко.

Краставица

Краставицата тонизира кожата. Освен това има изсветляващи и хидратиращи свойства. Краставицата действа противовъзпалително като премахва бактериите и себумните наслоявания по кожата. Затова е много подходяща за използване при лъщяща кожа, произвеждаща повече себум.

Настържете ситно краставицата, смесете я с малко вода и с помощта на тампон премахнете грима.

Коментирай