Здраве и красота

Хранене според кръвната група

Родените с кръвна група В трябва да избягват ядките

26.08.2015г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Специалистите смят, че храненето според кръвната група, може да ни помогне да живеем по-дълго и да бъдем по-здрави. Кои храни е добре да избягваме и на кои да наблегнем?  

Нулева кръвна група

Хората родени с нулева кръвна група са енергични и имат отлични лидерски качества. Обикновено имат голям апетит към месо. За тях се препоръчва да консумират повече протеини, като пилешко месо, риба, ядки.  

Фасул, зърнени и млечни продукти, трябва да консумират в умерени количества. Ако искат да бъдат винаги в добра форма, да наблегнат на морските дарове, червено месо, спанак и броколи. Добре е да избягват бялото брашно, царевица, леща и зеле, както и да внимават с количествата сол, с която овкусяват храната. 

Кръвна група А

Хората с кръвна група А, са склонни да имат по-често храносмилателни проблеми и предпочитат вегетарианския начин на хранене. За тях, особено полезни са бобови, зърнени храни, плодове и зеленчуци. Хубаво е в ежедневния хранителен план да включват соя, ананас, зърна.

Когато искат да се разделят с излишните килограми, трябва да избягват червеното месо, млечни продукти, бяло брашно. Добре е да внимават и с консумацията на пилешко месо и риби, тъй като произвеждат по-малко усвояващи месото ензими.

Кръвна група В

Родените с кръвна група В, обичат да хапват червени меса, като телешко, агнешко, дивеч. Хубаво е в менюто си да включат и повече кисело мляко, сирена, но най-много място в чинията си трябва да предвидят за листни зеленчуци и всякакви други, както и плодове (като банани, грозде, сливи).

Свързани статии

Добре е да избягват консумацията на царевица, ръж и пшеница и ядки, като фъстъци, слънчоглед и сусамени семена, тъй като те са склонни да променят начина, по който храната се метаболизира в организма. 

Кръвна група AB

Ако вашата кръвна група е АВ, задължително обърнете внимание на консумацията на меса. Тялото ви е склонно да ги превръща не толкова в енергия, колкото в излишни мазнини. Затова в менюто си включете повече млечни продукти и плодове като череши, диня, смокини.  

Препоръчва се един или два пъти седмично да хапвате и морски дарове и сьомга, риба тон, както и всички други риби, които са ви любими. 

Снимка: istock

Коментирай