Здраве и красота

Еликсир с мед и чесън за силен имунитет

Здрави и енергични през цялата година

02.09.2015г. / 16 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че в кухнята си имаме голямо разнообразие от продукти, които могат да повишат имунитета ни? Такива са киселото мляко, качественият оцет, джинджифил, мента и много други. Днес споделяме една невероятна комбинация от чесън и мед. 

Свързани статии

Чесънът не само помага на тялото ни да поддържа кръвното налягане в едни нормални граници, но подобрява сърдечната функция, бори се с гъбичните инфекции и засилва имунитета.  

От друга страна, хубавият и качествен мед е богат на ензими, витамини, минерали и  антиоксиданти, които помагат на тялото да се бори със свободните радикали.

Когато съчетаем тези две полезни съставки, получаваме един еликсир, който ще ни поддържа здрави и енергични през цялата година. Какво ще ви бъде необходимо, за да си ги приготвите?

  • един малък буркан с капачка
  • една глава чесън
  • мед, който да не е захаросан

Обелете скилидките чесън и с помощта на нож леко ги сплескайте (колкото да се отвори скилидката). След това ги сложете в буркана и покрийте обилно с мед. Затворете  и съхранявайте на хладно място. След 5 дни вече ще може да хапвате от вашия еликсир. 

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
Знаещ ( преди 8 години )
Великият Димков преди години беше написал в книгата си,че смесването на мед с чесън в един прием на храна води до натравяне ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар