Здраве и красота

Отвара от царевица помага при цистит

Консумира се по една супена лъжица на всеки два часа

11.09.2015г. / 16 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Циститът е едно от най-честите възпаления на пикочните пътища причинено от бактериална инфекция. Състоянието е болезнено, нарушава нормалния ритъм на живот и може да прерасне в сериозен здравословен проблем.

Ето защо, когато са налице неразположения, като усещане за парене при уриниране, кръв в урината, подут корем, треска е добре да се консултирате с лекар.

Успоредно с лечението, което ще ви бъде назначено е добре да се доверите и на някои естествени методи за облекчаване на цистита, като отварата от царевица. За целта ще ви е необходима само косата на царевицата.

Младите и свежи влакна трябва да бъдат изсушени на сянка на умерена температура. Използвайте коса от млечна царевица, тъй като вече зрялата и суха, няма да има същите лековити свойства.

Свързани статии

Отварата се приготвя като една супена лъжица влакна се заливат с чаша вряла вода. Оставя се да се запари няколко минути и се прецежда.

Консумира се по една супена лъжица на всеки два часа.

Този чай ще ви помогне да елиминирате възпалението на пикочните пътища, ще подобри кръвообращението и ще подобри функцията на черния дроб.

Коментирай