Здраве и красота

3 признака, че сте пристрастени към захарта

Изпитвате глад към месо или солени храни

22.09.2015г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Консумацията на захар се свързва с едни от най-големите здравословни проблеми, като затлъстяване, високо кръвно налягане, депресия, главоболие и умора. Въпреки това, много хора не знаят, че са пристрастени към нея. Ето няколко сигурни знака, които ще ви накарат да промените начина си на хранене.

Изпитвате глад към прости въглехидрати

Един от знаците, които подсказват, че сте пристрастени към захарните изделия е това, че тялото ви изпитва постоянен глад към въглехидрати. След тяхната консумация, те много бързо се превръщат в захар и тогава организмът ви започва да изпитва глад за още. Пример за храни, които могат да бъдат наречени прости въглехидрати са кроасани, бял хляб, макарони, бял ориз и сладкиши.

Започнете да добавяте повече сладки зеленчуци към диетата си като цвекло, сладки картофи, моркови. Добавянето на тези видове зеленчуци ще помогне за ограничаване на апетита към сладкиши.

Изпитвате глад към месо или солени храни

Според специалисти здравото тяло винаги се стреми да постигне баланс. Твърде големият прием на определени храни, поражда глад за други. Например, ако ядете прекалено много сол или животински храни (месни продукти), ще изпитвате глад за сладкиши, за да се възстанови балансът и обратно.

Свързани статии

Ако хапнете повече сладкиши, веднага след това ще търсите солени храни. Затова най-напред регулирайте количеството на приетата сол, за да може да намалите и приема на захар.

Чувствате се зле

Спомнете си кога бе последният път, в който хапвахте от любимите ви лакомства до припадък. След това почувствахте ли сънливост, умора, подуване на корема и образуване на газове, главоболие, липса на концентрация? Ако сте пристрастени към захарта, знайте, че тези симптоми ще са чести след консумацията й.

Коментирай