Здраве и красота

Красота с помощта на... лъжица?

3 безценни и работещи съвета

15.10.2015г. / 16 02ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Обикновено, ако попитаме няколко дами каква е първата им асоциация, когато чуят думата „лъжица“, със сигурност отговорът ще бъде – храна.

Това е съвсем нормално, тъй като кухненският прибор е безценен в лесното консумиране на течни храни като супи, например.

Ако оставим тази страна на нещата, лъжиците могат да бъдат незаменим помощник и за красотата.

Тъй като това може да ви се стори много странно и почти невъзможно, предизвикваме ви да опитате няколко прости на пръв поглед трика, които имат невероятно положително влияние върху начина, по който изглеждаме.

Свързани статии

Ето как:

1. Подути очи

Ако страдате от подпухнали очи, под които често откривате сутрин тъмни кръгове, то със сигурност този трик е за вас. Поставете две лъжици във фризера и ги оставете там поне за една нощ. На другия ден ги извадете и оставете на стайна температура за няколко минути, колкото да не залепнат за кожата.

След това ги обърнете с вдлъбнатата част и покрийте клепачите. Останете така докато не усетите, че лъжиците вече са топли. Този трик ще намали подуването и ще стегне значително кожата.

2. Задържана вода

Ако забелязвате, че често областта под очите и около носа е подута, използвайте две предварително изстудени лъжици. С изпъкналата част масажирайте зоната с кръгови движения поне за няколко минути.

Това ще позволи да се разреди натрупаната вода – нещо, което често се получава след дехидратация или прекомерна употреба на сол и солени храни.

3. Извити мигли

Използването на лъжица, за да накъдрите миглите е ефективен начин да се разкрасите за минути. Обикновено това е един лесен и практичен начин да намерите алтернативен заместител на извивачката за мигли. Техниката е много проста – използвайте ръба на лъжица, като го поставите максимално близо до горната линия на миглите.

След това използвайте палеца, за да притиснете миглите нагоре. Когато постигнете желания ефект, нанесете няколко пласта спирала, за да запазите зададената форма.

Коментирай