Здраве и красота

Детоксикиращи етерични масла

Как да пречистим тялото чрез етерични масла?

04.12.2015г. / 14 30ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Етеричните масла помагат в много отношения. Те хидратират кожата, подхранват, лекуват при различни състояния и улесняват здравия сън.

Маслата помагат и за детоксикирането на тялото. Кои са най-добрите масла за детоксикация?

Масло от мента

Маслото от мента може да се използва както локално, така и да се пие. Изпийте няколко капки, разредени с вода. Ще ви помогне да изведете токсините директно от вътрешността на тялото.

За външна употреба маслото от мента е подходящо за смесване с продуктите за баня. При редовна употреба маслото от мента спомага за извеждане на насъбралите се токсини в кожата.

Масло от розмарин


Етеричното масло от розмарин помага не само за детоксикация, но и за цялостното подобряване на работата на органите и системите. То подобрява кръвообращението, храносмилането и има силни противовъзпалителни и диуретични свойства.

Някои изследвания твърдят, че маслото от розмарин дори има противоракови свойства, както и че подобрява паметта.

Етерично масло от мандарина


Извлекът от мандарина се прави най-вече от кората на плода. Едно от най-полезните му качества определено е детоксикацията.

Освен това маслото от мандарина оставя приятен аромат върху кожата, подобрява чернодробната функция, а това е най-отговорният орган за детоксикацията в тялото.

Масло от лимон


Етеричното масло от лимон има също така приятен и свеж аромат. Според изследванията, ползите от лимоновото масло включват антиракови свойства, стимулиране на имунната система, лимфната система, както и намаляване на възпалителните процеси в тялото.


Масло от пачули

Малко известна билка, пачули има редица свойства. Етеричното масло от пачули подобрява сексуалната функция и детеродните органи. Можете да си вземете вана с разтвор от пачули, което ще проникне дълбоко в кожата. Ще усетите диуретичния му ефект, с който и ще прочистите организма по-лесно.

Етерично масло от хвойна

Това масло се добива от плодовете на хвойната. То е препълнено с полезни антиоксиданти, които действат детоксикиращо и неутрализиращо спрямо свободните радикали в тялото.

Снимки: iStock

Коментирай