Здраве и красота

Как да се обличаме така, че да изглеждаме по-слаби?

Няколко вечни правила за оптическо вталяване

22.01.2016г. / 17 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

За да сме по-слаби трябва да се храним здравословно и да се упражняваме редовно. Но докато получим желания ефект можем да направим още нещо – да се обличаме подходящо.

Каква е тайната на правилното облекло, което ни кара да изглеждаме по-слаби и вталени?

Преди всичко знайте точния си размер

Много хора правят грешката да си купуват по-малък номер дрехи. Едни го правят с надеждата това да ги провокира да отслабнат и най-накрая да се напъхат в новата дреха.

Други не могат да превъзмогнат психологическата пречка и имат проблем с признаването на факта, а именно че се нуждаят от по-голям размер.

Съветът на специалистите е ако се колебаете между два номера, винаги да избирате по-големия. Така винаги можете да отидете при шивач, който да дооправи дрехата по ваш размер и кройка. Ако вземете по-малкия размер ще изглеждате притиснати и ще си личи, че дрехата ви е малка. Тази картинка е по-трагична.

Не се плашете от стягащото и оформящо бельо

За да изгладите неравните изпъкващи тлъстинки тук и там, вземете оформящо бельо. То ще ви помогне да се чувствате уверени в силуета си, независимо с какво сте облечени.

Високата талия помага

Ако досега сте следвали сляпо модните тенденции, особено в панталоните, повечето от които са с ниска талия, спрете да го правите!

Високата талия както при панталоните, така и при полите прави тялото ви да изглежда по-източено и слабо. С подходяща връхна дреха и обувки външният ви вид ще бъде неотразим.

Не пропускайте аксесоарите

Аксесоарите винаги придават акцент на цялостния облик. Те оптически отвличат вниманието, което работи във ваша полза. Ако не искате нещо да се вижда, просто насочете погледа на околните към част от облеклото или тялото си, която харесвате.

Избирайте леко стеснени дрехи в долната част

Панталоните с известно стеснение в долната част, както и правите поли са идеални за оптическо издължаване на фигурата. Избягвайте разкроени дрехи, ако имате забележки към фигурата си.

Дължината е много важна

За да изглеждате по-слаби, трябва да се придържате до средната дължина. Полите ви не трябва да са нито прекалено дълги, нито прекалено къси. Идеално мерило за целта е коляното.

Силуетът ви би изглеждал най-добре, ако полата е малко под или малко над коляното.

Залагайте на тъмните цветове

Под тъмни цветове нямаме предвид единствено черното. Много жени правят грешката да се обличат в черно, за да изглеждат по-слаби. Така само изглеждате като в траур, момичета.

Тъмносиньото, тъмнокафявото, тъмнолилавото и зеленото са прекрасни за целта.

Внимавайте с райетата и принтовете

Рисковете, които поемате с цветните шарки, райета и карета са големи. При дрехи с оптически разширяващи окраски трябва да се внимава, защото могат да имат обратния ефект.

Свързани статии

Ако носите райе, гледайте то да не е хоризонтално, а вертикално. Освен това не е добре да е прекалено наситено на светъл фон. За предпочитане са близките по тоналност нюанси.

Ако сте избрали хоризонтално райе, по-добре е то да е по-широко.

Ако сте избрали цветен принт в едри шарки, то гледайте поне да не ви покрива от глава до пети, а да е само част от облеклото, но да присъства и едноцветна дреха в ансамбъла.

Снимки: iStock

Коментирай