Здраве и красота

Иновация за зряла кожа, имитираща действието на хормона на младостта

14 години изследвания и 13 патента се крият зад идеалната новаторска формула за дами над 50

25.01.2016г. / 15 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На изискано събитие лаборатории Vichy представиха най-новото поколение Neovadiol Компенсиращ Комплекс. Това е първият крем, чиято формула е способна да компенсира ефектите от менопаузата върху кожата и да я трансформира, благодарение на последните научни открития за ползите от хормона на младостта.

По време на събитието д-р Катя Паскова – дерматолог, обясни какви са промените, които настъпват при дами над 50-годишна възраст и как новата формула на френските лаборатории се справя с тях. Мануела Стоилова, която е продуктов мениджър за марката и Диана Иванова – трейнър, разказаха повече за тайната на върховата технология.

Пленителната и очарователна актриса Бойка Велкова също се включи в презентацията, разкривайки своята лична формула за активен и пълноценен живот. Тя сподели с гостите, че грижата за тялото, кожата и духа на една жена трябва да бъде неизменна част от ежедневието й, за да може тя да се чувства комфортно и уверено, независимо от възрастта си.

При създаването на новото поколение крем преди 15 години, брандът се доказва като първата марка за грижа за кожата, лишена от плътност, комфорт, блясък и свежест. Това е една иновативна формула, която компенсира въздействието на менопаузата върху стареенето на кожата, имитирайки действието на хормона на младостта DHEA.

В допълнение, иновативното решение на бранда включва и комплекс от 3 активни съставки от последно поколение. Благодарение на Hedione, Hepes и безпрецедентен концентрат от Pro-Xylane, новото поколение крем води до създаването на компенсиращ комплекс от съставки, който възстановява кожата на всички нива. Хипоалергенната формула стимулира синтеза на колаген, фибрилин и хиалуронова киселина, възстановява дермо-епидермалната граница и редуцира петната.

Добавената реминерализираща термална вода има способността да защитава епидермиса, засилва клетъчното обновяване и поддържа хидратацията. Кремът има силата да изравнява и запълва бръчките, води до намаляване на тъмните зони и повишава плътността, а комфортът и свежестта се възвръщат.

Отличава се и с изключителното си сетивно преживяване. Той е лек, пухкав и с фина текстура. След нанасяне остава кадифено усещане за свежест. Кожата става мека, копринена и хидратирана в дълбочина, а фините бели микро перли придават по-бляскав тен.

Със своя деликатен аромат, предизвиква също неповторимо преживяване за всички сетива и усещане за възстановена и здрава кожа. Продуктът е вече на пазара и се предлага в два варианта – за нормална до комбинирана и за суха кожа.

Коментирай