Здраве и красота

Трикове за безаварийно бръснене на бикини зоната

Как да намалим дразненията?

14.05.2016г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бикини зоната е много нежна и деликатна. Някои жени не понасят кола маска или друг вид скубане на окосмяването в тази област поради нисък праг на болка. Ето защо се обръщат към бръсненето.

Бръсненето, макар и безболезнено, може да причини редица неразположения и дискомфорт в кожата около бикини зоната, ако не бъде направено правилно. Затова ето какво трябва да правите, за да бъде бръсненето ефективно и нежно за бикини зоната!

Не пропускайте подготовката преди бръснене

Някои жени грешат като започват направо да бръснат пуснатите дълги косми. Самобръсначката се задръства, те започват да жулят кожата отново и отново. Така се стига до порязвания, ожулвания, зачервявания, обриви, ранички.

Спестете си това и просто подстрижете максимално късо косъмчетата, преди да пристъпите към бръсначката.

Изберете подходяща бръсначка

Не всяка самобръсначка е еднакво ефективна за интимната област. Важно е да е с извита глава, да има поне 3 ножчета и да е богато снабдена с лубрикант или успокояващ лосион около ножчетата. Това ще намали триенето и риска от порязване.

Ексфолирайте преди бръснене

Наистина малко жени спазват този ритуал. Повечето го смятат за излишно губене на време, а не е така.

Чрез ексфолирането кожата се подготвя за бръсненето. Порите се отварят и бръсначът успява да отстрани косъма възможно най-близо до основата му. Освен това, ексфолирането позволява да се премахне мъртвият слой клетки, които крият риск от възпаление след бръснене поради раздразнение на кожата.

Нанесете нежен хидратиращ лосион преди бръснене

Колкото по-мека и хидратирана е кожата преди бръснене, толкова по-лесно и ефикасно е бръсненето. Не само бръсначът се плъзга лесно по кожата, но и тя остава мека и нежна дори след бръсненето.

Завършете с успокояващ хидратиращ крем

След като сте отстранили космите със самобръсначката е важно отново да хидратирате в дълбочина. Кожата в бикини зоната е нежна и лесно се наранява, губи влагата, което води до допълнително раздразнение след бръсненето.

Затова като финал нанесете дълбоко хидратиращ крем за деликатна кожа и ще се уверите колко добре ще понася бръсненето занапред кожата ви в тази зона.

Снимки: iStock

Коментирай