Здраве и красота

Трикове за премахване на двойна брадичка

Правете маска с белтък

08.06.2016г. / 08 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Двойната брадичка определено е нещо, което скрива красотата на шията и никоя дама не би искала да носи подобен ненужен товар, който понякога е пречка да излизам е добре на снимки. За щастие има няколко трика, които могат да ви помогнат да премахнете тази допълнителна тъкан. Споделяме някои от тях, които да пробвате и да разкриете вашата красота.

Какаово масло

Какаовото масло е чудесен лек, който не само ще направи кожата ви мека и красива, но ще ви помогне да намалите и двойната брадичка. Всеки ден, сутрин и вечер, в рамките на десет минути правете масаж на шията и брадичката с ароматното масло.

Зелен чай

Зеленият чай е богат на мощни антиоксиданти и предлага множество ползи за здравето. Той е важна част от източната философия за добро здраве и красота в продължение на векове. Чаят не само подпомага, подобрява метаболизма, намалява риска от развитието на рак, но може да бъде и помощник в елиминирането на двойната брадичка. Ето защо всеки ден пийте по една-две чаши зелен чай.

Повече витамин E

Витамините и минералите са ни необходими, не само за да бъдем здрави и енергични, но и за да изглеждаме по-красиви. В борбата с двойната брадичка незаменим съюзник е витамин Е, който увеличава еластичността на кожата и подобрява общото ѝ благосъстояние.

Витамина може да си набавите чрез консумацията на определени храни, прием на хранителни добавки или да добавяте от него към крема за лице и да масажирате двойната брадичка.

Мляко

Млякото е богато на калций и трябва да присъства ежедневно в менюто ни. Но когато искаме да премахнем двойната брадичка, трябва да го прилагаме върху нея. Един или два пъти седмично си правете маска с мед и прясно мляко. Тя ще стегне кожата ви. Също така всеки ден може да масажирате двойната брадичка с прясно мляко.

Белтъчна маска

Белтъчната маска също е добър метод за премахване на двойна брадичка, тъй като опъва и стяга кожата. Смесете равни количества мляко, мед и лимонов сок, и към тях прибавете 2 белтъка с няколко капки етерично масло от мента.

Разбъркайте добре, нанесете маската на брадичката и шията. След 20 минути изплакнете с вода. Ако не разполагате с всички съставки, може да нанесете само белтък върху кожата си. Правете този трик един път дневно.

Свързани статии

Дъвкането на дъвка

Звучи странно, но един от най-лесните и най-евтините начини за премахване на досадната двойна брадичка е дъвкането на дъвка!

Въпреки че хората дъвчат дъвки от скука или за освежаване на дъха, тази дейност всъщност се оказва ефективно лицево упражнение. По този начин ние тренираме лицевите мускули и ги тонизираме.

Ако дъвчем дъвка за няколко часа на ден в продължение на няколко седмици, много вероятно е в един момент двойната брадичка да изчезне.

Снимки: istock

Автор: Цветина Дилкинска

 

Коментирай