Здраве и красота

Как да накъдрите косата си с помощта на домакински гъби?

Лесно и бързо

09.08.2016г. / 16 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красивите къдрици и небрежните вълни в косите, са предпочитани от много дами, защото те правят визията по-женствена, романтична и секси. Скъпите маши и преси за коса, могат бързо да накъдрят косата ни, но нанасят и много щети върху косъма.

Ето защо, те не се препоръчват за честа употреба. За щастие има много бюти трикове, които могат да ни помогнат, да създадем красиви къдрици, без да изгаряме косата си. Следващата идея ще ви покаже, как с помощта на домакински гъби за миене на чинии, да си направите невероятна прическа.

За целта ще ви бъдат необходими поне 10 малки гъби, както и равен на тях брой гумени ластици. Измийте косата си както обикновено и я изсушете добре. Разрешете и я разделете на отделни малки кичури.

Вземете една гъба и навийте на нея кичур коса. След това сгънете гъбата и поставете гумен ластик, за да се задържи. По същия начин навийте и останалите кичури.

Свързани статии

Изчакайте поне осем часа (най-добре е да навиете косата си по този начин вечер, за да може да преспите), след което премахнете гъбите. Разрешете косата с помощта на пръстите си и фиксирайте с лак. 

Снимки: facebook Best girl

Коментирай