Здраве и красота

Есенен ексфолиант за тяло с карамфил и захар

Как да си го приготвите у дома?

14.10.2016г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

През есента кожата изисква специални грижи. Този сезон е агресивен с ветровете и дъждовете си, пък и с падането на температурите.

Кожата ни все още изпитва затруднения в адаптирането към тези промени след настъпването на края на лятото. Ето защо трябва да ѝ помогнем да се справи и да остане здрава, еластична и красива.

Това се отнася за кожата на цялото тяло, не само на лицето и откритите части като ръцете и краката.

Направете си домашен скраб за тяло с карамфил и захар. Те ще подхранят кожата, ще я направят гладка и добре почистена от токсини и лющещ се горен слой.

Защо карамфил и захар?

Карамфилът има много силни антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства. Ето защо е много подходящ за употреба именно в този преходен суров сезон, какъвто е есента. Пък и трябва да посрещнем зимата със здрава кожа! За целта трябва да я подготвим още от есента.

Захарта пък допринася за ефективността на есенния скраб за тяло, тъй като помага за отстраняването на мъртвите клетки и почистването на токсините от кожата.

Как да приготвите есенен ексфолиант за тяло с карамфил и захар?

  • ½ чаша кафява захар
  • 3-4 капки етерично масло от карамфил
  • ½ чаша масло от жожоба, бадемово масло или зехтин (по избор)

Смесете всички съставки и разбъркайте добре, за да се смесят напълно. Изсипете ексфолианта в стъклен буркан за дълготрайно съхранение. Използвайте го два пъти седмично на мокра и измита кожа. Изключително подходящ е за ексфолиране на лакти, колене и грапавини по кожата. След приложение изплаквайте с топла вода.

Снимка: iStock

Коментирай