Здраве и красота

Специална грижа за суха кожа, склонна към екзема

Добрата грижа започва още под душа

17.10.2016г. / 12 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Често срещана грешка при грижата за кожа, склонна към образуване на екзема, е употребата на неподходящ измиващ продукт за ежедневна хигиена. Неправилно подбраният измиващ продукт за тяло може да намали действието на основното лечение. За оптимална ефикасност, грижата трябва да започне още под душа.“ – д-р Томас Бийбър, дерматолог

Екземата е комплексно състояние на кожата, повлияно от комбинацията от генетични фактори и фактори на околната среда. В днешно време състоянието на кожата, предразположена към екзема, може да се влоши от множество фактори, които са способни да отключат пристъп на обостряне, сред тях са алергени, твърда вода и високи нива на замърсяване.

Много сухата кожа с нарушена бариерна функция се нуждае от измиващ продукт, който да е нежен, без сапун, да успокоява кожата и да действа хидратиращо.

Как да разберете дали вашата кожа е предразположена към екзема?

Кожата, предразположена към екзема, се характеризира с:

Нарушена липидна бариера. Увредената бариерна функция може да доведе до прекомерно изсушаване и загрубяване на кожата, както и повишаване на чувствителността към агресивни външни фактори. Резултатът е сърбеж и поява на други кожни раздразнения.

Дисбаланс на кожния микробиом. На повърхността на кожата съществува сложна екосистема от микроорганизми (кожен микробиом), която взаимодейства с нея, за поддържане на оптимално здраве.

Учените са доказали, че кожата, склонна към екзема, има намалено разнообразие на микробиома, в сравнение със здравата кожа.

Какъв измиващ продукт да изберете за кожа предразположена към екзема?

Доверете се на LIPIKAR SYNDET AP+ на La Roche-Posay. През последните 25 години марката е все по-предпочитана от дерматолозите притретиране на кожа, предразположена към атопия. Днес представя революция в почистването.

Това е първият измиващ продукт с 24-часово хидратиращо действие, който въздейства върху всички кожни реакции на кожата, предразположена към атопия.

Какви са неговите предимства?

  • Възстановява кожната бариера
  • Успокоява кожата.
  • Помага за поддържането на баланса на кожния микробиом.
  • Богат е на термална вода, която успокоява, действа антиоксидантно и омекотява кожата.
  • Съдържа ексклузивна патентована активна съставка, която спомага за спиране на обострянията, разреждане на рецидивите и облекчаване на раздразненията.
  • Доказана ефикасност върху екземните лезии.

След използването на продукта кожата ви е дълготрайно хидратирана, до 24 часа след взимането на душ. Само 10 минути, след като сте взели душ, кожата е с намалена сухота. Продуктът бързо попива и не остава мазен филм.

Коментирай