Здраве и красота

Пицата ни помага да отслабнем

Добра новина за любителите на пица

02.11.2016г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С тънко или дебело тесто, с любимите ни колбаси, ароматни сирена и подправки, пицата е една от най-любимите ни храни. Коя е вашата любима? Често ли я хапвате? Ако пазите талия, вероятно рядко ви се случва да си позволите да изядете и едно парче пица.

Но има добра новина за любителите на италианското изкушение. Тя напълно ще ви шокира. Учени доказаха, че пицата може да ни помогне да отслабнем. Но разбира се е важно да знаем кога и как да я ядем.

Според изследване хората, които си взимат един почивен ден от диетичния режим на хранене и си позволяват да консумират пица, сладолед и всякакви любими храни са много по-мотивирани да продължат след това да спазват режима на хранене.

Учените добавят, че най-доброто време за хапване на пица е до 13 часа на обяд, когато организмът ще бъде стимулиран да гори калории. Важно е през останалите дни да останете верни на здравословния хранителен план, а в деня за почивка да не преяждате.

Свързани статии

Според специалистите, парчето пица не само ще ни мотивира, но и ще ни накара да се чувстваме по-щастливи. Не забравяйте, че пицата може да бъде здравословна, ако съобразите съставките, от които е направена.

Коментирай
Свободно време