Здраве и красота

Натурален антибиотик при грип и настинка

За повече здраве през зимните месеци

21.11.2016г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

През есенно-зимния период тялото ни се нуждае от специални грижи, за да бъдем в добра форма. Обичайно през студените месеци повече се застояваме, консумираме повече и по-вредна храна. Всичко това подлага на риск имунната ни система, което увеличава и риска от по-чести настинки и грип.

Как подсилвате организма си през зимата? Може би приемате витамини, консумирате повече цитрусови плодове, пиете чайове? Днес споделяме една домашна рецепта за натурален антибиотик. Съставките в него са едни от най-често консумираните в ежедневието ни. Те са богати на витамини, минерали и имат доказани силни антибактериални и противовъзпалителни свойства. Вижте какво ще ви бъде необходимо:

Необходими съставки:

  • 1 скилидка чесън
  • 2 супени лъжици мед
  • 2 супени лъжици прясно настърган джинджифил
  • ½ чаена лъжичка смлян лют червен пипер
  • ½ чаена лъжичка канела
  • 100 мл пресен лимонов сок

Според количеството, което искате да приготвите от еликсира, съставките могат да бъдат увеличени.

Свързани статии

Начин на приготвяне:

В купа сложете лимоновия сок и прибавете към него останалите съставки. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в стъклен буркан. Поставете го на тъмно и хладно място за няколко часа, а след това съхранявайте в хладилник.

Ако сте болни приемайте от еликсира по една чаена лъжичка три пъти на ден. За да засилите имунитета си, всеки ден взимайте по една чаена лъжичка от него.

Коментирай