Здраве и красота

Лунна диета за май

За повече енергия и детокс

30.04.2024г. / 14 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ето че прекрасният месец май вече е тук. Пролетта ни зарежда с добро настроение, дори и в дните, в които има повече дъжд, отколкото слънце. Пролетната умора няма шанс да наруши баланса ни, защото следваме един от добре познатите детокс режими – лунната диета. За нея е известно, че се следват фазите на Луната. От настъпването на съответната фаза в продължение на 24 часа, приемаме само течности под формата на вода, билкови чайове, фрешове от плодове и зеленчуци. Не се разрешават млечни храни, мед, алкохол.

Свързани статии

Първата фаза на Луната от лунната диета за новия месец е на 1 май. Въпреки че той е част от няколко празнични дни, обвързани с Великден и Гергьовден, това ще ни помогне да балансираме храненето си, така че след 6 дни на празнуване да не се разочароваме от това, че сме натрупали излишни килограми.

Важното при следването на лунната диета е да се захранваме внимателно между отделните фази. Не бива да се преяжда. Лунната диета е чудесен мотиватор за това да намалим консумацията на колбаси, сирена, тестени и захарни изделия. Въпреки кулинарните изкушения на тези пролетни празници, можем да балансираме менюто си така, че да се чувстваме енергични и да бъдем във форма.

Свързани статии

Коприва, зелен чай, глухарче, лайка, маточина, джинджифил, куркума са само час от съставките за нашите чайове, които имат доказан детоксикиращ ефект. Лунната диета не се препоръчва за бременни и хора със здравословни проблеми.

Ако искате да сте в баланс през месец май, запишете си фазите на Луната за лунната диета: 

  • 1.05.2024г. – 14:52 часа – последна четвърт;
  • 8.05.2024г. – 06:19 часа – новолуние;
  • 15.05.2024г. – 14:35 часа – първа четвърт;
  • 23.05.2024г. – 16:52 часа – пълнолуние;
  • 30.05.2024г. – 20:39 часа – последна четвърт. 

Свързани статии

Коментирай