Здраве и красота

Шоколадова грижа за млада кожа

Подхранват и регенерират кожата

23.11.2016г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Черният шоколад е любимото лакомство на жените. Не само, че е вкусен, но има и редица ползи за здравето. Богат е на антиоксиданти, калий, мед, желязо, спомага за поддържането на стабилни нива на кръвната захар и не на последно място подобрява настроението ни. Освен за хапване, шоколадът е подходящ и за разкрасяващи терапии.

В много спа центрове се предлага шоколадова грижа, но ние споделяме 4 невероятни маски с тъмен шоколад, които да си направите у дома. Съветваме ви да ползвате шоколад, който е с не по-малко от 70% съдържание на какао. С тези шоколадови грижи кожата ви ще подобри значително състоянието си.

Хидратираща маска за лице

За да си приготвите тази маска „чудо“ ще ви бъде необходим 50 г натурален шоколад. Разтопете го на водна баня. След това прибавете към него една супена лъжица масло от бадем, масло от гроздови семки или зехтин, както и един жълтък.

Всичко се разбърква добре и маската се нанася върху почистена кожа. Уверете се, че температурата на маската е приятна на допир. След 15 минути може да я изплакнете с хладка вода.

Тонизираща маска

С тази маска кожата ви ще възвърне бързо блясъка и еластичността си. Разтопете на водна баня 50 г шоколад. Направете на пюре няколко ягоди или малко парче банан. Комбинирайте го с разтопения шоколад и разбъркайте добре. Нанесете маската върху почистена кожа и след 15 минути изплакнете с хладка вода.

Успокояваща маска

Шоколадът нанесен върху кожата, освен че я прави по-мека, спомага за успокояване на раздразненията. За да успокоите кожата на лицето си след плаж или зимата, когато въздухът е по-студен, опитайте тази маска.

В купичка смесете една супена лъжица разтопен натурален шоколад със супена лъжица мед. Разбъркайте добре, нанесете върху кожата и оставете да действа 10-15 минути.

Свързани статии

Регенерираща маска за лице

Тази маска е богата на витамин С, което ще спомогне за синтеза на колаген. Към 2 супени лъжици разтопен шоколад добавете 3 капки етерично масло от портокал или шипка. Ако имате масло от роза може да сложите и от него 1-2 капки. Маската трябва да престои 20 минути и след това да се изплакне с хладка вода.

Правете тези маски един или два пъти седмично.

Снимка: istock

Коментирай