Здраве и красота

Как да превърнем израсналите корени в ефектна прическа?

Да направим така, че да не си личи, че е време да се боядисваме

16.07.2022г. / 10 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Боядисването на косата е ангажимент, който мъчи много дами по света. Някои се боядисват, за да прикрият белите косми, други пък за да се подмладят, трети не харесват естествения си цвят.

Каквато и да е причината да се боядисвате, вероятно искате да удължите времето между нанасянето на боя, защото тя уврежда косъма. Освен това от финансова гледна точка боядисването си е голямо перо в бюджета на една дама, особено ако посещава редовно услугите на фризьор.

Какво можете да направите, за да удължите времето между боядисванията?

Ето няколко трика:

Боядисвайте в цвят, близък до вашия

Вярно е, че ако сте брюнетка, избрала да се превърне в блондинка, това няма как да важи за вас, но е факт, че боядисването в близък до естествения цвят позволява да освежавате боята по-рядко. Този метод не само ще щади косата ви, но и ще се отрази добре на джоба ви.

Не дръжте косата на път

Прическите на път излагат на показ прорасналите корени. Вместо това е по-добре да премятате косата ту на една страна, ту на друга. Това прави небоядисаните корени по-малко забележими.

Наблягайте на блясъка

Използвайте продукти за коса, увеличаващи блясъка на косъма. Това отвлича вниманието от небоядисаните корени, а и прави косата да изглежда наистина жива и лъскава.

Опитайте продукти, подсилващи цвета

На пазара съществуват немалко продукти, подсилващи и освежаващи цвета. Те са по-щадящи от агресивните бои и могат да удължат времето до следващото посещение при фризьора.

Използвайте шампоан оцветител

Шампоаните оцветители също са вариант. Стига да намерите такъв, който се доближава до избрания от вас цвят боя, можете да го използвате. Ако не искате да го използвате върху цялата дължина на косъма, опитайте само в корените.

Влюбете се в плитките

Ако мислите, че плитките са само за малки момиченца, грешите. Плитките са чудесен начин да направите външния си вид по-естествен, красив и небрежно-елегантен. Хубавото на плитките е, че те прикриват небоядисаните корени и така дефектът може да се превърне в ефект.

Свързани статии

Избягвайте изправянето

Изправянето с преса или сешоар прави корените още по-видими и забележими. Ето защо ако искате да прикриете факта, че сте за боядисване, отложете изправянето на косата за след боядисването.

Вместо това се накъдрете

Дори леки вълнообразни къдрици вършат работа. Те не само отвличат вниманието от небоядисаната ви коса, но внасят обем и правят така, че косата ви да изглежда по-жизнена и буйна.

Не оставяйте косата да се омазни

Колкото по-мръсна е косата, толкова повече личи, когато е за боядисване. Ако имате намерение да се боядисвате по-нататък във времето, поне се постарайте да не оставяте косата да се омазни.

Снимки: iStock

Коментирай