Здраве и красота

3 вида домашни капки за възпалени уши

Как да си ги приготвите

02.12.2016г. / 10 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ушните инфекции са често срещано усложнение при грипни състояния и настинки. Те могат и да се проявят самостоятелно, причинени от бактерии или замърсявания. Болките, причинени от ушните инфекции често са труднопоносими поради интензитета и силата им.

Наред с традиционното лечение, което лекарят ви ще препоръча за борба с конкретната ушна инфекция, можете да опитате да облекчите състоянието си и чрез някои алтернативни методи.

Първи вариант:

  • ¼ чаша зехтин
  • 10 капки етерично масло от чаено дърво
  • 10 капки масло от лавандула

Смесете всички съставки и ги затоплете, но не прекалено. С помощта на капкомер нанесете по няколко капки във всяко ухо. Тази смес намалява болките и потиска възпалението. Инфекцията ще премине по-лесно, ако я третирате по този начин.

Снимка: istock

Втори вариант:

  • 5 скилидки чесън, намачкани
  • ½ чаша зехтин
  • 20 капки евкалиптово масло

Намачкайте чесъна. След това загрейте зехтина в тиган на слаб огън и задушете чесъна в него. Оставете го да се охлади в продължение на една нощ. Изстискайте сместа силно, за да прецедите само течността. Добавете маслото от евкалипт и разбъркайте добре. Капвайте по две капки със стайна температура във всяко ухо.

Трети вариант:

Стрийте малко листа от пресен босилек, за да извлечете сока от тях. Затоплете го между дланите си и капнете по 2-3 капки във всяко ухо. Босилекът е мощен срещу болката и ще намали възпалението.

Коментирай
Здраве и красота