Здраве и красота

7 грешки при поставянето на спирала

Правят миглите да изглеждат сплъстени и недостатъчно извити

20.01.2017г. / 12 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Искате красиви, гъсти, извити и пърхащи мигли, но не ви се получава? Това най-вероятно е защото слагате спиралата върху миглите неправилно. Грешките, които правите са често срещани и лесно могат да се коригират, стига да знаете къде грешите. Ние ще ви подскажем.

Искате миглите ви да са извити, но не използвате водоустойчива спирала

Много жени избягват водоустойчивата спирала, а не трябва. Химикалите в нея често имат свойството да извиват миглите и да ги правят да изглеждат по-гъсти, наситени и с изваяна чупка. Вместо да извивате миглите си с разни приличащи на уреди за мъчения пособия, опитайте просто да смените спиралата.

Не разделяте миглите

Не забравяйте да разрешите миглите след като нанесете спирала. За да „пърхат“, всяко косъмче трябва да е отделно от останалите. В противен случай миглите ви ще приличат просто на една слепена черна маса.

Изпомпвате спиралата енергично

Много жени помпат ли помпат, за да напоят добре четката, а след това да я отцедят, така че да не се задържа материал по нея. Това е грешен подход, защото така карате спиралата да съхне по-бързо.

Снимка: iStock

Пропускате да изцедите

Изцеждането на излишната спирала от четката е ключов момент, който често се пропуска. Така стават най-големите напластявания от спирала, които след това трябва да чистите от миглите. Това е трудно и невинаги има особено добър ефект.

Не въртите четката, докато нанасяте

За да нанесете спиралата добре по цялата дължина на косъма, а и за да извиете добре миглите е необходимо да въртите, докато нанасяте продукта. Така хем ще оцветите напълно всяко косъмче, хем ще разрешите подобаващо миглите.

Не прилагате достатъчно слоеве спирала

Един път не е достатъчен. Трябва да се нанесат поне 2 слоя спирала, за да бъде погледът ви достатъчно изразителен и наситен с цвят. Все пак е важно да не прекалявате, за да не се получи обратният ефект.

Почиствате изцапаните места прекалено скоро

Колкото и добре да сте се научили да поставяте спирала на миглите, рискът да изцапате околните тъкани на клепача е голям. Не бързайте веднага да почиствате с влажен тампон или клечка за уши, защото ако спиралата по миглите още не е добре изсъхнала, ще развалите нейната визия. Изчакайте няколко минути да засъхне и тогава действайте по отстраняване на щетите.

Коментирай