Здраве и красота

3 пози за сън при безсъние

За повече сладки сънища

28.01.2017г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да бъдем в добро здраве и позитивна нагласа, ние се нуждаем от пълноценен сън. Удобната възглавница и анатомичният матрак, невинаги са достатъчни. Има редица фактори, които могат да нарушат спокойния сън и това да наруши нормалния ни ритъм през деня. Споделяме три пози за сън, които да опитате, когато страдате от безсъние.

Спане по корем

Легнете по корем и положете главата си на сравнително ниска възглавница. Високите модели не са подходящи за спане по корем. В много магазини се предлагат специални възглавници за спане в тази поза.

Ако не ви е необходима възглавница, може да не ползвате. Иначе ще ви трябва още една, която да разположите в областта на бедрата и всъщност да легнете върху нея. Тя отново трябва да е мека и равна, без извивки.

Поза ембрион

Спането на една страна също може да ви помогне да заспите по-бързо. Сложете мека възглавница между бедрата и леко ги свийте към гърдите. Може да опитате да поставите възглавница и върху долната част на гърба. Това ще направи много по-удобно спането ви.

Свързани статии

По гръб

Легнете по гръб и поставете мека и сравнително равна възглавница под коленете си. Ако не ви е удобно, опитайте да я поставите под долната част на гърба.

Снимки: familias.com

Коментирай