Здраве и красота

Японската гъба конджак прави кожата по-красива

Подходяща е и за бебета

31.01.2017г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Японките се славят с красотата си, която дължат на редица природни продукти. Една от тях е известната гъба конджак. Тази гъба е подходяща за почистване на лице и тяло. Те не са като стандартните гъби, а са направени от влакната на японски зеленчук Konjac, подобен на картофа, който се отглежда предимно в Азия на голяма надморска височина.

Японците използват тази гъба дори за къпането на бебета. Тя е 100% естествена, с мека текстура и няма риск да одраска кожата. Богата на антиоксидантни съставки, витамини, сред които витамин А, В1, В2, В6, В12, С, D, Е, протеини, липиди, мастни киселини и естествени минерали като мед, цинк, желязо и магнезий.

Тези съставки подхранват кожата естествено. В зависимост от това какво предлага пазарът, могат да бъдат открити няколко варианта на конджак гъбата – с различни видове глини, активен въглен от бамбук и други.

Как гъбата конджак ни помага да бъдем по-здрави и красиви?

Използвайте при акне и черни точки

Ако кожата ви е по-мазна, с широки пори, често се появяват черни точки или дори страдате от акне, може да се възползвате от почистващото действие на гъбата. Тя е антибактериална и спомага за елиминирането на бактериите причинители на акне, премахва мъртвите кожни клетки и голяма част от повърхностните черни точки.

За сияен тен

За да бъде кожата на лицето и тялото здрава и блестяща, един път седмично се препоръчва да бъде ексфолирана. Гъбата конджак може да се ползва като естествен ексфолиант. След нейното използване кожата е гладка и копринена, а тенът ѝ значително подобрен.

Почиства грима

Почистването само с тоалетно мляко не премахва напълно замърсяванията и остатъците от грима. Гъбата конджак може да се използва само с вода, както и с ежедневните почистващи средства. Нещо повече, тя почиства в дълбочина кожата без да я изсушава и това да е причина за усещане за дискомфорт или повишено отделяне на себум.

Свързани статии

Грижа за бебето

Гъбата конджак е подходяща и за бебешката кожа, тъй като не уврежда клетките на кожата и е идеална за чувствителната кожа на бебето. Използвайте я нежно за масажиране на кожата.

Когато закупите гъбата тя ще бъде твърда. Необходимо е да я натопите за 20 минути във вода, за да омекне. Важно е да следвате инструкциите на опаковката, които ще ви насочат как да я съхранявате.

 

Коментирай