Здраве и красота

Необичайни приложения на водата за уста

Елиминира пърхота

08.02.2017г. / 10 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Водата за уста е един от най-често използваните продукти в грижата за орална хигиена. Вижте още няколко добри нейни приложения.

Водата за уста е идеална за елиминирането на неприятни миризми. След като сте рязали лук, риба, чесън, натрийте ръцете си с малко вода за уста.

След като сте си взели душ, подсушете краката си и ги обтрийте с памучен тампон напоен в дентална вода. Това ще намали риска от появата на неприятна миризма.

Ако кофата за боклук мирише неприятно, следващия път поставете в нея няколко памучни тампона напоени с вода за уста.

Денталната вода може да помогне и за елиминирането на гъбички по ноктите и краката. Смесете 2 равни части вода за уста и оцет. Навлажнете памучни тампони със сместа и ги прилагайте върху ноктите и/или краката 2 – 3 пъти на ден. Правете тази грижа всеки ден, за да постигнете ефективни резултати.

Водата за уста има противогъбични свойства, което я прави добра грижа при пърхот. Преди да измиете косата си, смесете 1 част чиста вода с 1 част вода за уста. Измийте косата си както обикновено, облейте корените ѝ с тази смес. След няколко минути изплакнете с чиста вода.

С помощта на дентална вода може да облекчите и ухапванията от комари. Поставете върху засегнатите места тампони напоени с водата. Това ще намали подуването и сърбежите.

Ако ви е свършил тоникът за лице, ползвайте вода за уста. Тя не само премахва замърсяванията от лицето, но действа благоприятно и върху появилите се пъпчици. Разбира се, ако кожата ви е много чувствителна, избягвайте нанасянето ѝ.

Свързани статии

Денталната вода може да ви спаси и от неприятната миризма в областта на подмишниците. Напоете тампон с нея и и леко обтрийте кожата в тази област.

Водата за уста има антисептични свойства, поради което е идеална за почистване на четката за зъби. В чиста чаша сипете малко количество от нея и потопете четката си за няколко минути. След това я изплакнете с чиста вода.

Искате да виждате перфектно през очилата си? Почистете стъклата им с помощта на дентална вода.

Коментирай