Здраве и красота

Трите най-мощни съставки за детокс на кожата

Как да ги прилагате?

02.04.2017г. / 07 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Замърсяванията по кожата дебнат отвсякъде, но спасение има! Три натурални продукта могат да почистят в дълбочина кожата на лицето и да я направят здрава. Това са лимонът, ананасът и куркумата.

Тези три продукта от природата детоксикират кожата по най-добрия начин като едновременно с това я хидратират, почистват я и я подхранват с антиоксиданти, витамини и минерали.

Лимонов сок

Лимоновият сок е детоксикиращ за кожата, но и за цялото тяло. Пийте вода с лимон всеки ден за цялостна детоксикация. А за детоксикиране на лицето си направете следната маска:

  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 супена лъжица мляко на прах
  • 1 чаена лъжица мед
  • няколко капки етерично масло по избор

Смесете продуктите до получаване на гъста каша. Нанесете върху измито лице и оставете да подейства за 30 минути. Съставките в маската ще извлекат токсините от лицето ви.

Ананас

Ананасът има мощни противовъзпалителни свойства, заради което е полезен в борбата с кожните инфекции, акнето, стареенето и бръчките. В него има огромни количества витамин С, който е антиоксидант, извличащ токсините и борещ се със стареенето.

Как да го използвате?

Сок от ананас

Прясно изцеденият сок от ананас може да се използва за изплакване на лицето. Измийте лицето с ананасов сок, оставете го да изсъхне и да подейства известно време, след което изплакнете със студена вода.

Парченца ананас

Нарежете ананас на парчета и ги втрийте директно в кожата. Този метод помага за извличане на токсините и потискане симптомите при акне, тъмни петна, лъщене. Киселините в ананаса са мощни и дори трябва да внимавате с тях, защото ако престоят твърде дълго върху кожата могат да причинят щети.

Не прилагайте за повече от 5 минути.

Свързани статии

Куркума

Куркумата е много силна подправка в борбата с токсините в тялото и кожата. Тя е богата на антибактериални вещества, които потискат възпаленията и инфекциите. Освен това алкалоидът куркумин в нея има силно очистващо действие не само спрямо кожата, но и спрямо черния дроб и храносмилателната система.

Маска с куркума за контрол на себума

Смесете прах от сандалово дърво, куркума на прах и портокалов сок до получаване на паста. Приложете я върху чиста кожа за около 15 минути. След това изплакнете с хладка вода. Тази маска има прочистващ от токсините ефект и контролира секрецията на себум и лъщенето.

Снимки: iStock

Коментирай